- TV-salget er friskmeldt

Ikke bare kjøper vi flere TV-er enn på lenge, nå er det 55-tommere alle skal ha.

STOR, STØRRE, STØRST: Nordmenn kjøper nå flere TV-er enn på lenge, og TV-ene blir større og større. Her ser du Samsungs flate 85-tommer med 4K-oppløsning, HU7500. Foto: ØYVIND PAULSEN
STOR, STØRRE, STØRST: Nordmenn kjøper nå flere TV-er enn på lenge, og TV-ene blir større og større. Her ser du Samsungs flate 85-tommer med 4K-oppløsning, HU7500. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge Elektronikkbransjens tall for 2013, gikk TV-salget ned med 14 prosent sammenlignet med 2012. Men nå melder Elkjøp at trenden har snudd.

Salgspilene går oppover

- Ja, det er godt å konstatere at TV-markedet er friskmeldt, sier Andreas Westgaard, kategorisjef for lyd- og bilde hos Elkjøp.

Anledningen var Elkjøps ElBit-messe, der de viste fram høstens nyheter internt, i tillegg til å drive opplæring av de ansatte.

- Etter noen år med nedgang i TV-salget, kan vi nå melde om syv prosents vekst sammenlignet med samme periode i fjor (januar til august), og tallenes tale er klar, fortsetter Westgaard: - Tendensen er stigende. Totalt regner vi derfor med at Elkjøp alene kommer til å selge rundt 1. million TV-er i år. (Tall for norden)

Ikke uventet er det ny teknologi som får norske TV-kunder til å bytte ut stue-alteret til en ny modell.

Her får du alle våre TV-tester!

Så hvorfor øker salget?

- De tre stikkordene er UHD eller 4K-oppløsning, OLED, og streaming, sier Westgaard. Etter å ha hatt en flat TV i stua i flere år, ser man plutselig at nye funksjoner og finesser, kombinert med ny bildeteknologi, begynner å gjøre seg gjeldende. Det har mange lyst til å være med på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer