TV-signalet borte?

Brudd i strømnettet vanligste årsak.

Når tv'en går i svart, skyldes det i de fleste tilfellene ekstern strømtilførsel, ifølge Norges televisjon. Foto: Colourbox
Når tv'en går i svart, skyldes det i de fleste tilfellene ekstern strømtilførsel, ifølge Norges televisjon. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting som er så irriterende som at tv-signalet ramler ut midt under hjemmelagets angrep i tippekampen - eller under opprullingen av fredagskrimmen.

- Vi ønsker ikke å ha problemer med nettet, og hvis vi regner prosentvis oppetid, har vi langt over 99 prosent oppetid, sier Espen Thorsby i RiksTV til DinSide.no. Men når det skjer feil, er strøm en av feilkildene, fortsetter administrerende direktør Thorsby.

- Problemet er at mer enn 50 prosen av feilene skyldes kraftutfall og følgefeil av kraftutfall. Dette er en veldig betydelig andel av feilene, og vi i Norges televisjon har det siste året vært i møter med Norkring og NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat, red. anm.) for å sette fokus på dette, forteller kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland i Norges televisjon til DinSide.no

Det er selskapet Norges televisjon (NTV) som har ansvar for utbygging og drift av den tekniske plattformen for tv-signaler via digitalt bakkenett. NTV eies med like andeler av NRK, TV 2 og Telenor. Norkring er en del av Telenor-selskapet Broadcast, og er Norges største leverandør av bakkebaserte kringkastingstjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer