TVen i bruk: Bildekvalitet

Vi synes bildet er godt på denne Sony-modellen. Fargene er ikke like kraftige og intense som på JVC-modellen. Men det er kanskje en fordel?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Jo kraftigere og mer intense fargene er, jo flere detaljer mister du når du finstuderer bildet. Vi liker Sonys tilnærming, som er noe mer nøytral enn JVCs.

Som vanlig har du selvsagt utallige bildemoduser og innstillingsmuligheter, om du likevel vil finjustere:

  • Live, Film og Bruker
  • 4:3, 14:9, Zoom, widescreen og smart
  • kontrast, fargestyrke, lysstyrke og bakgrunnsbelysning, støyredusering også videre.
Dette burde holde for de fleste.

Mangler PC-inngang

I likhet med JVCs konkurrent i samme klasse mangler denne LCD-TVen PC-inngang. Tatt i betraktning at prisen er høy, og at de fleste 30-tommerne er utstyrt med dette, gir dette et klart minus i margen.

Muligheten til å kunne bruke TVen som en stor PC-monitor er jo faktisk en av LCD-TVenes virkelig store konkurransefortrinn. Vi tipper PC-inngang vil være inkludert i neste versjon, det hadde nemlig denne modellen fortjent.

Betraktningsvinkel

TVen i bruk: Bildekvalitet


Betraktningsvinkelen er det lite å si på, den er på nivået til konkurrentene, og er ikke noe stort problem. En plasmaskjerm vil imidlertid være bedre å se på om du skulle bli plassert langt ut på siden i TV-stua.

Den medfølgende TV-foten virker for øvrig solid.

Merkelig nok har ikke Sony utstyrt denne modellen med en drei-, eller tiltbar TV-fot. Dette var finesser vi satte pris på hos JVC-modellen.

Vi savner også bilde i bilde-funksjon, altså muligheten til å se på to kanaler eller inngangskilder samtidig.

Tekst-TVen

Tekst-TVen er enkel å bruke, og har flere praktiske hurtigtaster. Den er imidlertid ikke den raskeste vi har sett, her er fremdeles Bang&Olufsens modell den ubestridte vinneren.

I stedet for split-screen, altså at 50 prosent av skjermen viser teksten, mens resten viser TV-bildet, har Sony valgt en annen løsning: Her blir bakgrunnen synlig, slik at du ser tekst-TVen oppå TV-bildet. Dette fungerer stort sett bra, men kan være et problem når rommet er godt opplyst, da det blir vanskelig å lese se innholdet på tekst-TVen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer