TVen i bruk: Bildekvalitet

Bildene på JVCen kjennetegnes ved at de er kraftige og intense. I tillegg har du selvsagt utallige innstillingsmuligheter å leke deg med.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selv når bilde-innstillingene er satt på standard virker det som om fargemetningen er ganske kraftig på denne TVen. Og når vi hadde Grundigs 30-tommer stående ved siden av, så vi tydelig at Grundigs TV-bilde var langt mer nøytralt.

Hva som er mest riktig er ikke lett å si, men selv holder vi en knapp på Grundigs TV-bilde. Etter en del finjusteringer sa vi oss likevel godt fornøyd med TV-bildet. Og nettopp justeringsmuligheter er det mange av her:

  • Bilde modus: Bright, standard og soft

  • Bildejustering: Brightness 1(bakgrunnslys), contrast, brightness2(selve bildet), sharpness, farge, hue.

  • Kjølig, normal og varm.

  • Bildeforbedring: Digital VNR og SuperDigiPure
JVC får også pluss for at TVen er PAL-progressiv, noe som er en fordel for deg som ser mye på DVD. I tillegg får du også barnelås og automatisk sleep-timer, slik at du kan sette TVen til å slå seg selv av.

D.I.S.T

D.I.S.T er aktivert til venstre, og slått av i bildet til høyre.
D.I.S.T er aktivert til venstre, og slått av i bildet til høyre. Vis mer


26-tommeren er utstyrt med JVCs egenutviklede D.I.S.T bildeforbedringskrets. Denne teknologien skal bearbeide TV-signalet digitalt, slik at hver eneste celle i LCD-skjermen brukes aktivt for å gjengi bildet som vises.

Vil du imponere gjestene kan du selvsagt aktivere et skjermbilde som viser 50 prosent av skjermen med, og 50 prosent av skjermen uten D.I.S.T-funksjonen. Dette er en morsom detalj, selv om den egentlig ikke sier så mye. De gode konkurrentene har som regel tilsvarende bildeforbedringsteknologi – om enn med annet navn. Vi synes forøvrig dette minner litt om Pixel-plus systemet til Philips.

Et stort minus

Etter hvert som stadig flere får bredbånd og trådløst nettverk hjemme, vil behovet for sofasurfing raskt melde seg. Vi synes derfor det er et stort minus at det ikke er egen PC-inngang på TVen.

Muligheten til å kunne bruke TVen som en stor PC-monitor er jo faktisk en av LCD-TVenes virkelig store konkurransefortrinn. Vi tipper PC-inngang vil være inkludert i neste versjon, det hadde nemlig denne modellen fortjent.

12 kanaler på skjermen

TVen i bruk: Bildekvalitet


JVC LT26C31 har også såkalt bilde i bilde, eller PIP-funksjon. Det gir deg mulighet til å se hva som går på TVen samtidig som du ser på DVD-film, og er etter vår oppfatning en meget praktisk finesse.

Du kan velge størrelse på PIP-skjermen, og hvor den skal plasseres i bildet. Du kan også velge såkalt splitscreen, det vil si at 50 prosent av skjermen viser TV-bildet, mens resten viser DVD-filmen.

Dersom du ikke vet hvilken kanal du skal se på kan du ogå aktivere Multipicture-funksjonen. Da vises opp til 12 TV-kanaler på skjermen. Det er riktignok kun en av dem som har levende bilde og lyd, men du får uansett et overblikk over hva du har å velge mellom.

JVC har også utstyrt tekst-TVen med splitscreen-funksjon. Dette er meget praktisk for deg som ikke vil gå glipp av fotballkampen, samtidig som du sjekker hva oddsen står i på tekst-TVen. Vi gir for øvrig JVC pluss for at TVen hopper rett i splitscreen-funksjon når du trykker en gang på fjernkontrollen, vil du bare se tekst-TVen må du trykke to ganger. Tekst-TVen er i tillegg relativt rask, og du kan øke bokstavstørrelsen om du ønsker det.

Betraktningsvinkel

Er du opptatt av ekstremt god betraktningsvinkel bør du per i dag velge en plasma-modell.

Foreløpig er nemlig LCD-TVene hakket bak plasma-modellene på dette punktet.
For de aller fleste vil imidlertid ikke dette være store problemet, heller ikke på denne modellen. Denne 26-tommeren er i tillegg utstyrt med en drei- og tiltbar TV-fot, noe som er med på å gjøre TVen ekstremt plasseringsvennlig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer