TVen i bruk: Bildekvalitet

Jo større skjerm, jo enklere er det å avsløre uregelmessigheter i bildet. Med sine 22-tommer har derfor BeoVision en fordel i forhold til de andre test-TVene. Hva ble dommen?

Publisert
Sist oppdatert

I vanlig Bang & Olufsen-ånd er TV-bildet satt opp slik de mener det skal være. I motsetning til konkurrentenes utallige innstillingsmuligheter betyr det at du her kun får valget mellom å justere lys, kontrast og farge.

Vi lot oss imponere over det tilnærmet flimmerfrie bildet, de flotte fargene og et godt kontrastnivå. Det som skal være svart, er virkelig svart på denne skjermen.

Personlig skulle vi likevel ønske oss at selve bakgrunnsbelysningen på skjermen var mer lyssterk enn tilfellet er. Dette blir spesielt tydelig om du pleier å se på film med dempet belysning i rommet. Riktignok kan du øke lysstyrken manuelt, men etter vår oppfatning går det på bekostning av detaljnivået på de mørke områdene.

God på TV-signaler

Testfilmene Istid, spesialutgaven av To tårn samt Unforgiven fristet likevel med glitrende kvalitet. BeoVision 6 får også pluss i margen fordi den ikke er like kresen på billedkvaliteten fra TV-signalene som våre andre test-TVer.

Det er fremdeles slik at en stor TV-skjerm tydelig avslører svake signaler fra kabelanlegget (se f.eks. her om Hitachis 42-tommer). Er du tilknyttet et kabelanlegg av dårlig kvalitet, kan det derfor - utrolig nok - være lønnsomt å gå ned i skjermstørrelse. I hvert fall om du setter billedkvaliteten på TV-sendingene i høysetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer