TVen i bruk: Bildekvalitet

Jo større skjerm, jo enklere er det å avsløre uregelmessigheter i bildet. Med sine 22-tommer har derfor BeoVision en fordel i forhold til de andre test-TVene. Hva ble dommen?

Publisert
Sist oppdatert
TVen i bruk: Bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I vanlig Bang & Olufsen-ånd er TV-bildet satt opp slik de mener det skal være. I motsetning til konkurrentenes utallige innstillingsmuligheter betyr det at du her kun får valget mellom å justere lys, kontrast og farge.

Vi lot oss imponere over det tilnærmet flimmerfrie bildet, de flotte fargene og et godt kontrastnivå. Det som skal være svart, er virkelig svart på denne skjermen.

Personlig skulle vi likevel ønske oss at selve bakgrunnsbelysningen på skjermen var mer lyssterk enn tilfellet er. Dette blir spesielt tydelig om du pleier å se på film med dempet belysning i rommet. Riktignok kan du øke lysstyrken manuelt, men etter vår oppfatning går det på bekostning av detaljnivået på de mørke områdene.

God på TV-signaler

Testfilmene Istid, spesialutgaven av To tårn samt Unforgiven fristet likevel med glitrende kvalitet. BeoVision 6 får også pluss i margen fordi den ikke er like kresen på billedkvaliteten fra TV-signalene som våre andre test-TVer.

Det er fremdeles slik at en stor TV-skjerm tydelig avslører svake signaler fra kabelanlegget (se f.eks. her om Hitachis 42-tommer). Er du tilknyttet et kabelanlegg av dårlig kvalitet, kan det derfor - utrolig nok - være lønnsomt å gå ned i skjermstørrelse. I hvert fall om du setter billedkvaliteten på TV-sendingene i høysetet.

TVen i bruk: Bildekvalitet

Du har tre billedformater å velge mellom:

  • Format 1 15:9 bilde – alternativt panoramic view.

  • Format 2 bør brukes ved letterbox-bilder. Bildet justeres da loddrett, slik at kanalnavn og undertekster blir synlige.

  • Format 3 16:9 – widescreen.

Glimrende med motorstyring

Betraktningsvinkelen er god på BeoVision 6, og i tillegg var vår test-TV utstyrt med Bang & Olufsens motordrevne TV-fot. Den gjør det mulig å snu TVen fra høyre til venstre (opp til 35 grader) via et par trykk på fjernkontrollen. Du kan også vri skjermen oppover og nedover, men dette må gjøres manuelt.

Du kan også lagre titte- og standbyposisjon, slik at TVen automatisk snur seg i den retningen du har bestemt.

Den motordrevne foten er selvfølgelig ikke livsnødvendig, men anbefales like fullt. Den gir deg nemlig en vel fortjent følelse av luksus, og får i tillegg fram smilet hos enhver forståsegpåer som kommer på besøk.

Enkle, men litt kjedelige menyer

Traust meny fra B&O
Traust meny fra B&O Vis mer


Bang & Olufsen satser stort på å ha brukervennlige produkter, og BeoVision skuffer ikke. On-screen menyene bør være selvforklarende for de aller fleste.

Til å satse såpass mye på spennende design, stusset vi likevel over at B&O har valgt å gi selve menyene et grått og anonymt utseende. De ser faktisk litt triste ut.

Glimrende tekst-TV

Tekst-TVen er imidlertid glimrende. Den har riktignok ikke split-funksjon (at halve skjermen viser tekst-TVen og resten viser TV-bildet), men er meget rask i bruk. Med 2000 siders minne er dette den klart raskeste tekst-TVen vi har prøvd.

Trykk her for å gå videre i testen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer