TVen i bruk: Bildekvalitet

LCD-TVene har imponert med godt og flimmerfritt bilde. Vi var derfor spente på vår første plasma-modell. Etter tre ukers intensiv bruk er svaret klart.

Publisert
Sist oppdatert

Ved gode TV-signaler eller avspilling av DVD-film er svaret enkelt. Bildekvaliteten er meget overbevisende. Men vær sikker på en ting: En stor TV trenger gode signaler.

Er inngangssignalene gode vil du få bilder av høy kvalitet, er kvaliteten dårlig blir fargene slørete og detaljene forsvinner. Jo større skjerm du har, jo tydeligere blir det hvis kvaliteten på billedsignalene er dårlige. Vittige tunger kaller det ”shit in – shit out”, og for oss med kabel-TV fra Telenor Avidi er det spesielt TV-Norge og NRK2 som gir irriterende dårlige bilder.

Svenske TV4 eller National Geographic vises imidlertid fra sin beste side. Og her er det ingen tvil: Det er noe spesielt med en stor skjerm som varter opp med skarpt detaljnivå, og god kontrast.

Vi har kjørt tre ulike DVD-spillere på TVen. En eldre modell, samt to nye progressive spillere. Studerer du bildet nøye ser du at de progressive spillerne fjerner en del grums i detaljene. Står denne TVen på ønskelisten din bør du derfor ta med deg en progressiv DVD-spiller på kjøpet.

Vil du se hvordan TVen håndterer PC-bruk kan du trykke her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer