TVen i bruk: Bildekvalitet

LCD-TVene har imponert med godt og flimmerfritt bilde. Vi var derfor spente på vår første plasma-modell. Etter tre ukers intensiv bruk er svaret klart.

Publisert
Sist oppdatert
Trinity fra The Matrix i full vigør.
Trinity fra The Matrix i full vigør. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Ved gode TV-signaler eller avspilling av DVD-film er svaret enkelt. Bildekvaliteten er meget overbevisende. Men vær sikker på en ting: En stor TV trenger gode signaler.

Er inngangssignalene gode vil du få bilder av høy kvalitet, er kvaliteten dårlig blir fargene slørete og detaljene forsvinner. Jo større skjerm du har, jo tydeligere blir det hvis kvaliteten på billedsignalene er dårlige. Vittige tunger kaller det ”shit in – shit out”, og for oss med kabel-TV fra Telenor Avidi er det spesielt TV-Norge og NRK2 som gir irriterende dårlige bilder.

Svenske TV4 eller National Geographic vises imidlertid fra sin beste side. Og her er det ingen tvil: Det er noe spesielt med en stor skjerm som varter opp med skarpt detaljnivå, og god kontrast.

Vi har kjørt tre ulike DVD-spillere på TVen. En eldre modell, samt to nye progressive spillere. Studerer du bildet nøye ser du at de progressive spillerne fjerner en del grums i detaljene. Står denne TVen på ønskelisten din bør du derfor ta med deg en progressiv DVD-spiller på kjøpet.

Vil du se hvordan TVen håndterer PC-bruk kan du trykke her.

Et annet poeng er at bildet på denne plasmamodellen gjør seg meget godt også om kvelden. Her slipper du altså å irritere deg over at mørke detaljer forsvinner i takt med dagslyset. Dette kan være et problem på de billigste plasma- og LCD-skjermene, men altså ikke på denne modellen.

Utallige moduser

Platara-TVen har tre forhåndsinnstilte bildemoduser; dynamikk, naturlig, og kino, samt favoritt. Velger du favoritt-modusen kan du tilpasse den etter eget behov, og her er valgene mange.

Du kan blant annet velge mellom tre ulike kontrastmoduser, samt fininstille skarphet og kompensere for støy i bildet.

Selvforklarende menyer
Selvforklarende menyer Vis mer


Skal du finjustere bildet oppdager du raskt at TVen er enkel i bruk. Dette er mye takket være de tilnærmet selvforklarende on-screen menyene. Hitachi har for øvrig norsk språk både i TVens menyer og i bruksanvisningen.

Betraktningsvinkel

Vi har allerede gitt honnør for TVens dreibare fot. Men om du vil ha TVen hengende på veggen er det ingen grunn til å fortvile. Sammenliknet med LCD-TVene er betraktningsvinkelen langt bedre. Og det gjelder både fra sidene, eller om du skulle hoppe opp og ned foran TVen.

Tekst-TV

Plataraen har ikke mer enn 100-siders tekst-TV minne. Det er derfor bra at Hitachi har utstyrt TVen med endel andre finesser.

TVen i bruk: Bildekvalitet


Endelig fikk vi en test-TV med den etterlengtede split-screen funksjonen. Det vil si at halvparten av skjermen viser TV-programmet, mens resten viser tekstsiden. Dette er absolutt et pluss for deg som bruker tekst-TVen flittig.

Fjernkontrollen er også utstyrt med flere nyttige hurtigtaster når du skal bruke tekst-TVen. Du kan for eksempel la det vanlige TV-bildet vises, mens TVen søker seg fram til riktig side.

Trykk her for å se hvordan TVen fungerer som PC-monitor

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer