TVen i bruk: Kresen på bildesignalene

Nok engang får vi bevist at TV-produsentene har blitt flinke til å sette brukervennlighet i fokus. Men denne LG-modellen krever gode bildesignaler for å vise hva den kan.

Publisert
Sist oppdatert

Jevnt over er vi fornøyd med bildekvaliteten, men magefølelsen tilsier likevel at LG-en er hakket mer kresen på signalkvaliteten enn konkurrenten fra Samsung. Som vanlig blir nemlig dårlig kvalitet på TV-signalene ubønnhørlig avslørt jo større TV du har, og med vårt analoge kabelanlegg var det stor forskjell på de ulike kanalene. NRK var for eksempel lite å skryte av, mens BBC vartet opp med god kvalitet.

På det beste er bildet godt, med fine farger og akseptabelt detaljnivå. På kanalene med svakere signaler vil du imidlertid fort irritere deg over litt kornete bilde, utflytende farger og litt etterslep i detaljene. Dette er spesielt tydelig i mørke partier og med raske bevegelser i bildet. Nok en gang konstaterer vi derfor at eiere av et digitalt parabol- eller kabel-anlegg bør smile fra øre til øre, de slipper nemlig å irritere seg over dette.

Komponent bedre enn scart

Står denne TVen på din ønskeliste bør du definitivt skaffe deg en DVD-spiller med komponentutganger. Hos oss ble nemlig bildet ved DVD-avspilling langt bedre ved bruk av komponentkablene kontra scart-kabel (og dette gjaldt uavhengig av om komponentkablene sendte progressiv PAL eller interlaced-signaler). Kvalitetsforskjellen var spesielt tydelig ved heftige action-scener der avspilling i progressiv scan modus ble en meget hyggelig opplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer