Tøymykner som romspray

Tvilsom til populært triks

Dufttrikset som regjerer i rengjørings-Norge.

VÆR FORSIKTIG: Denne rengjøringssprayen kan man se på flere sosiale medier, men det som kan være en fin måte å friske opp møbler, sengetøyet og kanskje lukten i hjemmet ditt på, kan også by på små problemer. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et rengjøringstriks som har spredt seg som en farsott i sosiale medier, eller iallfall innen rydde-verdenen, er tøymykner- og vannsprayen.

Ikke bare blir denne sprayen brukt til å friske opp sengetøy og rom, men også på overflater for å forhindre at støvet legger seg der så fort etter rens.

- Det viktigste å tenke på dersom man skal bruke en slik spray, er blandingsforhold og å teste på et lite synlig sted før bruk slik at man ikke får skjolder, forteller Malin Katrine Skaar, seniorsjef for kundeservice hos Orkla.

Hun syntes en femtedel tøymykner og fire femtedeler vann, som flere tipser om på TikTok-videoer eller Instagram Reels, høres mye ut.

- Til sammenlikning har Comfort anbefalt et blandingsforhold på fem milliliter tøymykner til 1 liter vann da de har lagt ut et slik hack på SoMe, forklarer hun.

Legger seg som et lag på tøyet

Hun sier at de aktive ingrediensene i de fleste tøymyknere går under kategorien «kationiske tensider». Kationiske tensider er positivt ladede og legger seg som et lag på tøyet slik at det kjennes mykt og behagelig, reduserer statisk elektrisitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer