Tyr til gruppesøksmål

Buklandingen i Fornebu-utbyggingen ser ut til å ende i et gruppesøksmål mot Fornebu Boligspar.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har rundt 50 andelseiere takket ja til å dele på advokatregningene, skriver Aftenposten i dag.

Rundt 50 misfornøyde kjøpere av tomteandeler på Fornebu forsøker nå å reise søksmål mot Fornebu Boligspar og det børsnoterte eierselskapet Scandinavian Property Development (SPDE).

De vil ha tilbake millionbeløpene de har betalt for sine tomteandeler og bli løst fra plikten til å kjøpe leilighetene når de en gang blir bygget. Mange skulle allerede ha flyttet inn i sine leiligheter, som de kjøpte andeler til i 2001, men fortsatt er byggestart på det gamle flyplassområdet helt i det blå. Prislappen er også mer enn doblet, skriver Aftenposten.

Vinnerne har solgt seg ut

I alt sitter i overkant av 500 privatpersoner med andeler. Vinnerne på andelssalget i 2001 var en gruppe milliardærer som i fjor solgte seg helt ut av Fornebu-prosjektene med en gevinst på rundt 1,5 millioner kroner.

Ikke siste gang

Det er en lovendring i den nye tvisteloven som gjør at flere med identisk sak nå kan slå seg samme mot en felles motpart. Dermed kan kunder som føler seg lurt, gå sammen og anlegge sak for å få pengene tilbake. Forbrukerrådet var positiv til den nye muligheten for gruppesøksmål da den kom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.