- Tyvene har giret opp

Forsikringsselskap advarer.

BESØK: Pass på så du ikke får besøk av ubudne gjester i sommer. Foto: Shutterstock
BESØK: Pass på så du ikke får besøk av ubudne gjester i sommer. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Etter to år med coronapandemi og stengte grenser, melder forsikringsselskap om «eksplosiv» økning i antall tyveri og innbrudd i første kvartal i år.

- Dette kan fort bli en tyverisommer, sier kommunikasjonssjef i Frende forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen i en pressemelding.

Stor økning

Tall fra Finans Norge viser en økning på over 30 prosent kontra samme periode i fjor. Ser vi på beløp, er erstatningene etter tyveri og innbrudd på 223 millioner kroner for første kvartal.

- Tyvene har giret opp, det er helt tydelig. Jeg håper at folk tar seg tid til å sjekke at eiendommen og eiendelene deres er godt nok sikret før de reiser på sommerferie, sier hun.

– Det er viktig å forebygge der vi kan, husk å låse skikkelig med FG (forsikringsgodkjent) lås. Det er også lurt å alliere seg med naboer som kan følge litt med, for det kan gjerne se ut som om du er hjemme, råder kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Under pandemien sank antallet innbrudd betraktelig, men nå har det virkelig snudd. Nå står sommeren for døra med feriereiser og gjerne flere uker borte fra hus og hytter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer