En økning i hjemmeskader

Uhell i hjemmet økte i 2020

Har du opplevd et uhell hjemme det siste året? Det er du ikke alene om.

UHELL I HJEMMET: i 2020 opplevde forsikringsselskaper en betydelig økning i tallet på skader i hjemmet. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Etter coronapandemien sitt inntog i 2020 har folk flest oppholdt seg mer hjemme, enn normalt. Hjemmekontor og hjemmeskole har blitt en del av den nye hverdagen, og med flere personer i hjemmet til enhver tid har også tabber og uhell økt.

Forsikringsselskapet Gjensidige skriver i en pressemelding at de har opplevd en økning på uhell og tabber i hjemmet, og at det har kostet inntil 500 millioner kroner i 2020.

Flere forsikringsselskaper merker økning

Vi har hørt med flere forsikringsselskaper om de har opplevd den samme økningen av skader i hjemmet.

Presseansvarlig i forsikringsselskapet Storebrand, Synnøve Halkjelsvik, forteller at de også har sett en betydelig økning i tallet på skader i hjemmet i 2020.

- I 2020 registrerte vi cirka 4500 skader, mot 1300 skader i 2019.

- Typiske skader vi får inn er at ting veltes, knuses eller går i gulvet. Det kan for eksempel være knust mobilskjerm eller brilleglass, eller at en lampe eller en TV velter, forteller Halkjelsvik.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen, bekrefter erfaringene til Storebrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer