Klukkelyder fra toalettet

Ulyder fra toalettet? Sjekk årsakene

Kommer det klukkelyder fra toalettet? Det kan det være flere årsaker til - og kanskje kan du fikse det selv.

MERKELIG LYD: Hvis det kommer en klukkelyd fra toalettet etter at du har trukket ned, eller lyden kommer med jevne mellomrom selv om toalettet ikke er i bruk, kan det skyldes flere ting. Få svaret i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø.
MERKELIG LYD: Hvis det kommer en klukkelyd fra toalettet etter at du har trukket ned, eller lyden kommer med jevne mellomrom selv om toalettet ikke er i bruk, kan det skyldes flere ting. Få svaret i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Du er ikke alene hvis du opplever dette: hver gang du trekker ned kommer det en merkelig «klukkelyd» fra toalettet. Denne lyden kan også gjerne høres fra toalettet når det ikke er i bruk.

Slik skal det selvsagt ikke være, men hva kan dette skyldes?

To eksperter svarer.

Luftproblematikk

- Spørsmål om klukkelyder i toalett og andre tappesteder får vi jevnt og trutt. Men det å konkretisere akkurat hva som er feil når dette skjer, kan være utfordrende.

Det forteller Olav Råken, fagsjef hos Bademiljø, til Dinside.

Årsakene kan nemlig være svært sammensatte.

Råknes forklarer at et avløpssystem er konstruert slik at det må ha luft for å fungere skikkelig.

- Klukkelyder oppstår veldig ofte når det ikke kommer nok luft inn i systemet. I noen tilfeller kan du oppleve at toalett eller vask «fyller seg opp» og deretter plutselig renner unna. Det kan fortsatt være nok åpning til at toalettet trekker ned vannet og fungerer, sier han.

- Dette er et tegn på luftproblematikk. Klukking og slike tilfeller henger ofte sammen, legger Råken til.

Per Fjære, rørlegger hos Rørleggertjenesten AS, sier at klukkelyder fra avløp i toalett eller avløp generelt også kan skyldes for stor fyllingsgrad i rør og at det dannes vakum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer