Umulig å sammenligne meglerpriser

De fleste meglerhusene har nå prislister tilgjengelig på nett, men det er likevel ikke lett å orientere seg i meglerenes produktjungel.

EIENDOMSMEGLERE: Lett å gå seg vill i pris- og produktjungelen. Foto: Colourbox.com
EIENDOMSMEGLERE: Lett å gå seg vill i pris- og produktjungelen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge prisopplysningsforskriften som trådte i kraft 1. januar 2013, må alle som selger varer og tjenester oppgi prisliste på sine nettsider. Da DinSide dagen etter sjekket et utvalg eiendomsmeglere, virket det ikke som meglerhusene hadde fått med seg dette.

Et halvår senere fulgte vi opp igjen. Da hadde de fleste av de store meglerhusene rettet seg etter den nye loven, og publisert prislistene på nett.

En av hensiktene bak den nye forskriften var at den skulle gjøre det lettere for forbrukere å finne ut hvor mye megleren skal ha for oppdraget, og hvilken megler som er billigst.

Men har de nye prislistene egentlig gjort det enklere å sammenligne priser på meglertjenester?

Veiledende prislister på plass

Vi har sjekket de ti største meglerkjedene i Norge. Alle ti har prislister tilgjengelig på sine nettsider, og det er relativt enkelt å finne dem. Hos halvparten av meglerhusene er prislistene tilgjengelig på hovedsiden, mens man hos resten først må velge meglerkontor for å få finne prislistene.

At prislistene nå er relativt lett tilgjengelige betyr imidlertid ikke at det er enkelt for forbrukerne å sammenligne prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer