Unikt Sci-Fi-hus til salgs

Er drømmen et futuristisk sci-fi-hus, er den nærmere enn du tror. Ett av de få gjenværende Venturo-husene selges nå, gjennom Euklides.no. Huset må både monteres og renoveres, men prislappen er likevel ikke ueffen: I underkant av en kvart million.

Publisert
Sist oppdatert

Unik sjanse?

Venturo CF 45 er et modulhus utført i glassfiber. Den litt mer kubistiske varianten av de futuristiske boblehusene som var så populære på slutten av 60-tallet er tegnet av den finske arkitekten Matti Suuronen i 1970, og produsert av Polykem på 1970-tallet.

Er drømmen et slikt hus, bør du slå til nå. Det er langt fra overflod av disse husene på markedet.

- Opprinnelig ble det laget 19 slike hus, men i dag er det kun en seks-syv stykker igjen, sier Nicolai Handeland i Euklides til DinSide.

Byggesett

Det krever imidlertid en viss innsats å få satt opp - og i stand. Huset er demontert, og selges uten interiør av noe som helst slag.

En prislapp i underkant av en kvart million kroner gir en kvadratmeterpris på under 8.000 kroner - men så får du heller ikke tomt med på kjøpet. Huset har tidligere stått i Sverige og befinner seg nå i Østfold, og selges gjennom Euklides på vegne av en privatperson.

Trykk her for å se bilder fra originalbrosjyren

Teknisk informasjon

Huset slik det er i dag er demontert og i det man kan kalle rimelig nedslitt stand. Utvendig takhøyde er 2,6 m, innvendig 2,4 m. De to hovedmodulene måler 6,9 x 2,3 m og totalt boareal er på cirka 30 kvadratmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer