Unngå å plage naboen med lyd

Slik lever du godt i blokk med stereo og hjemmekino.

NABOPLAGER: Høy musikk er en av de hyppigste årsakene til dårlig naboskap. Du kan gjøre litt for å unngå det, men det mest effektive er å bli enige om et volum både lydentusiasten og naboer kan leve med. Foto: ALL OVER PRESS
NABOPLAGER: Høy musikk er en av de hyppigste årsakene til dårlig naboskap. Du kan gjøre litt for å unngå det, men det mest effektive er å bli enige om et volum både lydentusiasten og naboer kan leve med. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange er plaget av høy musikk fra naboen. Klagene er så hyppige at politiet i Telemark i 2011 gikk ut og oppfordret folk til å slutte å ringe dem om naboen går av skaftet med stereoanlegget.

Om det ikke går så langt at du får besøk av uniformerte representanter for den norske stat når du gir bånn pinne med Motörhead, Metallica eller Freddy Kalas, så kan du risikere å få en illsint nabo eller to på døra.

Slikt gjør det litt mindre hyggelig å møtes i oppgangen på søndag ettermiddag, og det gjør dessuten noe med musikkvanene dine når du bare skal spille det du selv mener er litt rolig og dempet musikk en kveldsstund.

LES OGSÅ: Høy lyd når du setter i øreproppene?

Snakk med naboen

Det aller smarteste er å snakke med naboen. Hører hun eller han noe? Er det plagsomt?

Prøv å legge godviljen til, og kom til en enighet om tidspunkter og lydstyrke. Ofte kommer man langt med vennlighet, forståelse og diplomati.

For å finne ut hvor naboens toleransegrense går, kan dere sammen gå vitenskapelig til verks. Last for eksempel ned en av de mange desibelmåler-appene som finnes for mobil (eksempler: Decibel Meter Pro for iOS og Sound Meter Pro for Android), og bruk den til å måle hvor høyt du faktisk spiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer