Maling som flasser

Unngå at malingen flasser av

Ser veggen slik ut? Det kan det være flere grunner til.

AVFLASSET: Hvis veggmalingen etter kort tid har flasset av og blitt misfarget, kan det være en underliggende årsak til problemet. Foto: Linn M. Rognø.
AVFLASSET: Hvis veggmalingen etter kort tid har flasset av og blitt misfarget, kan det være en underliggende årsak til problemet. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro ekspertene, pusser nordmenn opp relativt ofte siden mange er opptatt av å følge interiørtrendene. Da er det fristende å ty til raske løsninger, men å slurve med malekosten kan koste deg både tid og penger.

Om du skal male i huset, enten på bare vegger eller vegger som er malt fra før av, må det gjøres skikkelig hvis du vil at fargen skal holde lengst mulig.

Da er det særlig to ting som er helt avgjørende: grunning og kvalitet.

Første bud: godt grunnlag

– Avskalling skjer når malingslaget ikke har godt nok feste i underlaget. Glatte flater som ikke får noen form for forbehandling før påføring av toppstrøk, vil være utsatt, sier Kristian Owren, administrerende direktør hos Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Derfor blir det viktig å først benytte en heftgrunn på underlaget slik at toppstrøket får en homogen overflate som gir godt feste, informerer Owren videre.

Dag Frogner Hansen, teknisk produktansvarlig i Jotun, mener at riktig grunning er det absolutt viktigste for at veggmalingen skal holde seg over lang tid.

Han opplever at gjengangeren hos mange forbrukere er at de ikke har preparert grunnlaget skikkelig før de går i gang med å male veggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer