Varmepumpe

Unngå denne knappen

Det er én funksjon du ikke bør bruke på varmepumpa di, ifølge Varmepumpeforeningen.

HUSK DETTE: Dersom du ikke regelmessig renses filterne på varmepumpa, kan strømregninga bli mye dyrere enn først tenkt. Video: Celina Stamper (Bilde på forside: Sinisa Botas / Shutterstock / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren er endelig omme og varmepumpa har kanskje jobbet godt hele vinteren.

Nå er det vår, så da bør kanskje innstillingene endres?

Vi har pratet med informasjonsansvarlig Einar Gulbrandsen i Varmepumpeforeningen NOVAP for å høre hva som bør gjøres nå.

Han forteller at de fleste boliger har et oppvarmingsbehov også nå som det blir varmere i været, spesielt på natta er det fortsatt kaldt mange steder i landet.

- Det er viktig å huske på at varmepumpa har en termostat, derfor holder det å velge den temperaturen du ønsker med fjernkontrollen. Varmepumpa vil selv styre når den trenger å varme opp boligen. Du trenger ikke å skru av varmepumpa, la den stå på hele tiden.

Ikke velg auto

Nå som det blir varmt midt på dagen er det greit å sjekke at varmepumpa er innstilt riktig, oppfordrer Gulbrandsen.

- Den bør være satt i modus for oppvarming. Hvis den står på automatisk valg av driftsmodus (auto) vil du i mange tilfeller oppleve at varmepumpa begynner å kjøle ned boligen midt på dagen når det er mye sol, forteller han.

Hvordan kan man best mulig forberede varmepumpa etter vinteren?

- På våren er det greit å ta en litt grundigere rengjøring av filtrene på innedelen. Hvis du har vært flink til å støvsuge gjennom vinteren kan det nå være lurt å spyle filtrene godt i dusjen i tillegg for å få de helt rene. Tørk gjerne av innedelen med en fuktig klut også, ikke bruk såpe eller sterke rengjøringsmidler, forteller Gulbrandsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer