Slik vasker du TV-en:

Unngå denne TV-tabben

Det kan være fort gjort å gå over TV-en med en vindusspray og fille, men er det egentlig så lurt? Vi har spurt ekspertene.

RENGJØRING: Er du usikker på hvordan du bør vaske TV-en? Det er flere tabber du bør unngå. Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du de gamle, tjukke TV-ene? De hadde skjermer laget av glass og tålte det meste når det kom til rengjøring. Da kunne det fort være at vindu- og glassprayen ble brukt til skjermvasken.

Men i dagens marked florerer det av LCD- og OLED-skjermer, og ikke alle er laget av samme materiale. Derfor bør man være oppmerksom på hva man vasker skjermen med. Vi har snakket med ekspertene om hvordan man enkelt kan rengjøre skjermen uten å skade den.

- Det er en helt ærlig feil å vaske TV-en sin med vindusspray, men vi vil absolutt ikke anbefale det – da det kan føre til at belegget på skjermen kan flasse av dersom man bruker sterke rengjøringsmidler som ikke er tilpasset TV-er, forteller kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge AS, Madeleine Schøyen Bergly.

Dette gjelder også andre typer skjermer som mobil, PC og nettbrett.

Kan føre til riper

Du bør også ha en klut som bare er for vask av skjermen.

- En annen fallgruve er at man bruker en klut som også har vært brukt til å rengjøre andre overflater, som igjen kan føre til riper, forteller hun.

Hun anbefaler produkter som er produsert for å fjerne støv og fett, uten at skjermen tar skade av det. Det finnes for eksempel egnede skjermrenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer