Hvordan vaske terrasse?

Unngå disse feilene

Du trenger ikke være rakettforsker for å vaske terrassen, men det er to feller du bør unngå.

GODT UTSTYRT: Et mildt vaskemiddel, kost og rikelig med vann til skylling, er som regel det som skal til. Men vær obs på to tabber som kan ødelegge treverket på terrassen. Foto: Linn M. Rognø.
GODT UTSTYRT: Et mildt vaskemiddel, kost og rikelig med vann til skylling, er som regel det som skal til. Men vær obs på to tabber som kan ødelegge treverket på terrassen. Foto: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sola varmer stadig mer er dette for mange synonymt med kos på terrassen. Og hvem vil ikke at terrassen da skal være ren og pen?

Er terrasseplattingen full av skitt og mose, føles det muligens som et tiltak å skulle gå i gang med vaskerunden. Men den gode nyheten er at dette slett ikke er kompliserte greier – så lenge det gjøres riktig.

Og med riktig menes skånsomt.

Her får du de beste rengjøringstipsene.

Gode produkter

– Jeg tar utgangspunkt i terrasse og platting av trykkimpregnert tre, det er nok det de fleste av oss har her i landet. Da bør du gjøre det til en regel å vaske den hver vår for å fjerne skitt og støv, anbefaler Kristian Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Så hvor skal du begynne, og hva skal du gå til anskaffelse av?

Vibeke Scavenius ved CityMaid mener at et alkalisk produkt, gjerne et etablert produkt på markedet innen sin sjanger, er det beste middelet for terrasserengjøring.

Med det menes vaskemiddel med vannløsning av stoffer som har en pH-verdi høyere enn 7,0. Dette finner du informasjon om på emballasjens ingrediensliste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer