Unngå disse kjøleskapstabbene i julen

Det er fullt lenge før det renner over ...

TIPS: Ta bilde av kjøleskapet før du går i butikken, så slipper du å handle dobbelt. Foto: ELISABETH DALSEG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TIPS: Ta bilde av kjøleskapet før du går i butikken, så slipper du å handle dobbelt. Foto: ELISABETH DALSEG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du glad av et kjøleskap proppfullt av deilige godsaker til julen? Er du litt smart nå, unngår du at de gode råvarene må kastes.

Ikke stapp det for fullt

Den største tabben de fleste av oss gjør i julen er å handle så mye, og være så flink til å stable at det blir for mye for kjøleskapet.

Det siste du vil er at kjøleskapet skal knele når julen ringes inn, så her gjelder det å være smart: Har du mye mat, ta resten av boligen til hjelp.

Noen matvarer, for eksempel en rekke grønnsaker, har det best når det er kjølig, ikke kaldt, og kan settes i kalde rom som soverom, kjeller, loft eller boder. Bor du et sted der temperaturen ikke antas å krype under nullpunktet i julen kan du også ta veranda, garasje eller terrasse til hjelp, om du har det.

Julefulle kjøleskap er også en god grunn til å gå igjennom hva du har i kjøleskapet ditt, og ta ut det som ikke burde være der. Mange (oss selv inkludert) setter en hel del inn i kjøleskapet, som ville hatt det mye bedre i et skap eller på kjøkkenbenken.

Sikker på du har oversikten? Dette bør oppbevares i romtemperatur

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.