En iskald øl i solveggen hvis påskeværet slår til høres nok ikke feil ut for mange. Men husk at både hvordan du lagrer øl og hvordan du drikker den, kan påvirke smaksopplevelsen. Og tabbene det her er snakk om, er det svært lett å rette opp i.
Her er tre øltabber du bør styre unna om du vil at ølet skal smake best mulig.
Ikke legg ølflaskene i kjøleskapet
Drikker du flaskeøl, bør du la disse stå i kjøleskapet. Oppbevarer du dem liggende vil bunnfallet, eller gjærrestene i ølet, blandes i ølet. I en flaske som står vil det derimot synke til bunns.
For å unngå å få med bunnfallet i glasset, bør du dessuten la siste slump bli igjen i flaska.
Riktig temperatur på ølet
Hvilken temperatur du har på ølet, vil også påvirke smaken.
– Selv om det er sommer og sol og varmt i været, er det viktig å ikke ta noen på ordet når de ønsker seg en «iskald pils». Temperaturen på ølet har nemlig stor betydning for både aroma og smak, har ølekspert Emma Bjørke Wellén i Ringnes tidligere uttalt i en pressemelding.
Når pilsen er for kald, får ikke de aromatiske forbindelsene i ølet utviklet seg slik de skal, og pilsen mister mye smak og aroma, ifølge Bjørke Wellén.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger