Fjerne is i trapp

Unngå glatte trappetrinn

Her er de beste måtene å bekjempe glattisen i trappa på.

AU!: Det er lett å skli på glattisen, derfor er det best å være føre var. I artikkelen under forteller ekspertene om anti-skli-produktene som er best. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
AU!: Det er lett å skli på glattisen, derfor er det best å være føre var. I artikkelen under forteller ekspertene om anti-skli-produktene som er best. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Vinterstid kan trappa utenfor huset ofte være tildekket av is, og du risikerer å slå deg gul og blå om du sklir på glatte trappetrinn.

For å unngå dette er det viktig å gjøre trappen så sklisikker som mulig.

Men hvilke produkter er egentlig best å bruke på isen?

Lecakuler og aske

Det finnes en del forskjellige løsninger på markedet. Mange strør med sand, men dette kan gi kortvarig lykke dersom all sanden «sklir av», mener Kristian Owren, administrerende direktør hos Ifi.

Knuste lecakuler kan være et bedre alternativ.

- Disse er lette og porøse og kan gjenbrukes som et jordforbedringsprodukt. Ved at de er lette er de også enkle å håndtere når en strør, sier Owren til Dinside.

- Når isen smelter, stiger lecakulene til overflaten og fryser fast, legger han til.

Dersom du ikke har lecakuler liggende, kan du gjerne ta en titt i vedovnen din. Aske er nemlig et annet produkt som kan gjøre trappen mindre glatt.

- Aske kan være til hjelp på isen, sier Owren.

Det mener også Rune T. Wisted-Thu ved selskapet Krefting:

- Bare vær klar over at det kan blir skittent innendørs når du tråkker på asken, for det fester seg godt på sko og blir dratt inn i huset, sier Wisted-Thu til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer