17. maimat

Unngå pavlova-fellene

Konditorens triks gjør den ekstra uimotståelig.

KREM: Om du er uheldig og overpisker kremfløten må du ikke tenke at du må begynne på nytt, med dette tipset vil du nemlig «redde» kremen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pavlova er i ferd med å ta over for bløtkake og verdens beste som 17. mai-kake nummer én, og det er kanskje ikke så rart: Her får vi det beste fra to verdener: Marengs, krem og friske bær.

Til tross for at den australske kaka er et friskt alternativ til den rotnorske kvæfjordkaka, er det likevel noen som synes det blir litt overkant mye sukker og krem.

- Det kan fort bli litt for søtt, særlig om du blander vaniljekrem i kremen. Bruker du vaniljekrem, ville jeg droppet sukkeret i kremen, så blir det ikke så søtt, sier konditor Martine Espeland til DinSide.

- For å få det enda friskere ville jeg også vendt inn litt bær, gjerne syrlige bringebær, så blir det ikke så søtt.

Slik lykkes du med pavlovaen

Det er ikke vanskelig å lage en pavlova, men med Espelands tips i ermet er du litt bedre rustet til å lykkes.

Start med marengsen, som du fint kan lage flere dager i forkant.

Det heter seg at det er best med ferske egg. Gamle egg er lettere å piske stive - men de er ikke like stabile som ferske egg. Espeland har aldri tenkt over dette: - Jeg tar bare de eggene jeg har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.