Unngå smør-tabbene

Særlig én ting forkorter smørets holdbarhet.

Smør kan spises etter utgått holdbarhetsdato, men noen tabber gjør at smøret raskt blir uspiselig. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste smørbokser er forseglet med en folie under selve lokket, og når du åpner smøret, river du sannsynligvis folien av boksen og kaster den i søpla.

Men har det noe for seg å la den være på etter bruk?

Er du nysgjerrig på dette - og ikke minst; hvorfor i alle dager smør kan utvikle lukt av babyoppkast?

Les videre!

Beskytter mot gass og vann

Vi begynner med folien på boksen: Grunnen er helt enkelt at dette vil forlenge holdbarheten på smøret etter åpning.

Stemmer dette?

Det må vi selvfølgelig spørre eksperter om:

- Folien er festet på smørboksen for å holde pakken tett. Er folien revet av, vil et vanlig lokk alene ikke kunne holde pakken like tett. Og tilførsel av luft inn i boksen, vil redusere holdbarheten på smøret, svarer Elin Vatnar Nilsen, konditor og innehaver av Krem.no.

Marta Brodal Ravnsborg, matfaglig rådgiver hos Matprat, forteller at folien beskytter smøret mot gass og vann, og forurensning utenfra, helt fra produksjon til smøret er hjemme i kjøleskapet hos oss forbrukere.

- Når smørpakken er forseglet, forlenges holdbarheten, sier Ravnsborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer