- Uredelig og misvisende

- Vi er veldig nøye med å påpeke at vi ikke kommer fra brannvesenet, svarer firmaet.

OPPKLARING: Øvre Romerike brann og redning fikk mange henvendelser etter hjemmebesøk, forteller kommunikasjonsleder Inger Thommessen. Foto: Remi Presttun/ØRB
OPPKLARING: Øvre Romerike brann og redning fikk mange henvendelser etter hjemmebesøk, forteller kommunikasjonsleder Inger Thommessen. Foto: Remi Presttun/ØRB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var Øvre Romerike brann og redning som har gikk ut med en oppklaring overfor innbyggerne. Dette etter at de fått henvendelser om at en gruppe dørselgere tilbyr sikkerhetssjekk i private boliger.

- Misvisende

- Disse går med uniformliknende bekledning og utgir seg for å være tilsynspersonell. Vi ønsker å informere om at dette ikke er våre ansatte, men et privat firma som driver med salg av produkter. Øvre Romerike brann og redning samarbeider ikke med noe firma om denne type sjekk av røykvarslere, slokkeutstyr eller kontroll av brannsikkerhet, skrev brannvesenet på Facebook.

De la til at slikt dørsalg er helt lovlig, men ønsker å gjøre oppmerksom på at de ikke kommer fra brannvesenet.

- Vi har vært i kontakt med dette private firmaet for å varsle om at opptreden mot publikum i lys av bekledning og utsagn framstår uredelig og misvisende, sier kommunikasjonsleder Inger Thommessen i Øvre Romerike brann og redning til DinSide.

Hun legger til at de ikke ønsker å henge ut firmaet, men at de torsdag fikk inn mange telefoner til sentralbord og feiervesenet om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer