Urenslig med sengetøy i silke?

Det er lekkert og mykt - men blir det skikkelig rent i vask?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ingenting bedre enn å legge seg i nyvasket sengetøy. Veldig mange sverger til knitrende bommullssengetøy, mens andre er mer dekadente og har sengetøy i fin silke.

Silkesengetøy er mer eksklusivt, kjennes mykere mot huden, er mer behagelig i varme sommernetter, og regnes for å være hakket mer sexy enn bomullsvarianten.

Men det er slik at silkesengetøy må vaskes med spesialvaskemiddel på silkeprogram - et svært forsiktig program med lav vasketemperatur. Og blir sengetøyet da skikkelig rent?

Vi spurte Malin Skaar, leder i Lilleborgs forbrukerservice, en telefontjeneste for deg som har spørsmål rundt vask av tøy og hus.

- Silke vil ikke tåle 60 grader på vanlig program og med vanlig vaskemiddel. Man må derfor vaske silkesengetøy etter anvisning. Vanligvis sier den at silkesengetøyet skal vaskes på ull/silkeprogram som holder 30-40 grader, og med vaskemiddel for silke.

- Blir det skikkelig rent da?

- Silke slipper smuss lettere enn for eksempel bomull og blir normalt sett rent ved mer skånsom vask, forklarer Skaar.

Før du løper ut og kjøper silkesengetøy (eller bomullssengetøy), så husk at nytt sengetøy skal vaskes før det brukes. Det må gjøres for å fjerne eventuelle kjemikalier brukt i behandling og farging. Disse kan irritere huden din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer