Ustekveikja øker årsgebyret med 297 prosent

Men kundene kan få billigere strøm, om de følger med.

Høye strømpriser har kommet for å bli. Men med riktig avtale og smart strømbruk trenger du ikke bli ruinert. Foto: Colourbox
Høye strømpriser har kommet for å bli. Men med riktig avtale og smart strømbruk trenger du ikke bli ruinert. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste vinterne har fått flere norske strømkunder til å følge nøye med på strømprisene. En av våre lesere reagerte kraftig da han fikk melding fra Ustekveikja Energi denne uken:

– De legger ned strømavtalen Markedskraft lavpris, som har årsgebyr på 136 kroner og overfører kundene til strømavtalen Direkte innkjøpspris som har månedsgebyr på 45 kroner (årsgebyr 540 kroner), skriver han i en e-post til DinSide.

Skiftet skal ha effekt fra 1. juni, med to ukers varsel.

Betaler du for mye for strømmen? Finn ut med vår strømkalkulator

Gunstig for strømflinke kunder

Ifølge Trine Prestsveen Gaustad, markedssjef i Ustekveikja Energi, vil ikke denne avtalen bli dyrere for kundene, om de er flinke til å justere strømforbruket sitt. Snarere tvert imot.

- Det som er cluet med direkte innkjøpspris er at man kan måtte unngå å betale strømprisene når de er på det høyeste, sier Gaustad til DinSide.

Forskjellen på de to avtalene, i tillegg til gebyret, er måten strømmen blir avlest på, og hvilken pris per kWh man får.

Med Markedskraft lavpris måles strømmen utifra et gjennomsnittsforbruk, og månedlig gjennomsnittlig spotpris. Med Direkte innkjøpspris er målingen mer nøyaktig. Nettselskapet leser av hvor mye Ustekveikjas kunder bruker når, og så beregnes prisen per kWh utifra et standard forbruksmønster. Man får imidlertid glede av svingninger i strømprisene gjennom dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer