Ut på hybeljakt nå

Skal du studere i Oslo til høsten bør du starte boligjakten nå.

Publisert

- Mange har allerede sikret seg bolig for høstsemesteret, sier Lars Mork Gundersen, divisjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo til DinSide.

Også Unginfo i Oslo mener at hybeljakten er i gang.

Flere hybler

Men tross for hybelekspertenes raska-på-tips: Det er lettere enn tidligere å få seg hybel.

- Studentsamskipnaden har nå 1.500 flere hybler til leie til studentene i Oslo. Vi har dermed nesten 20 prosent dekning, og det er langt bedre enn de foregående årene, sier Studentsamskipnadens divisjonsdirektør.

Med Studentsamskipnadens 6.000 hybler og de forventede 30.000 studentene som inntar Oslo, er det likevel slik at det er privatmarkedet som tar seg av studentene.

Skroll ned

UngInfo-senteret i Oslo opplyser om at boligmarkedet ikke er like stramt som tidligere. Men det forutsetter også at du kan hoste opp 3.660 kroner per måned i husleie som ifølge Oslo kommunes var gjennomsnittlig leiepris i første kvartal 2003, og at du har god tid.

- Vi har sett at nyankomne svensker - og dette er ressurssterke folk som samtidig tar til takke med liten plass - bruker 2-3 uker på å finne bolig. For folk uten særlig nettverk i Oslo, er dette et minimum, melder Trine Elvebakken, informasjonsleder i Unginfo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer