Ut på hybeljakt nå

Skal du studere i Oslo til høsten bør du starte boligjakten nå.

Publisert
Følg med i aviser og på Internett.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Følg med i aviser og på Internett.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Ut på hybeljakt nå

 1. Slik får du kremhybelen

- Mange har allerede sikret seg bolig for høstsemesteret, sier Lars Mork Gundersen, divisjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo til DinSide.

Også Unginfo i Oslo mener at hybeljakten er i gang.

Flere hybler

Men tross for hybelekspertenes raska-på-tips: Det er lettere enn tidligere å få seg hybel.

- Studentsamskipnaden har nå 1.500 flere hybler til leie til studentene i Oslo. Vi har dermed nesten 20 prosent dekning, og det er langt bedre enn de foregående årene, sier Studentsamskipnadens divisjonsdirektør.

Med Studentsamskipnadens 6.000 hybler og de forventede 30.000 studentene som inntar Oslo, er det likevel slik at det er privatmarkedet som tar seg av studentene.

Skroll ned

UngInfo-senteret i Oslo opplyser om at boligmarkedet ikke er like stramt som tidligere. Men det forutsetter også at du kan hoste opp 3.660 kroner per måned i husleie som ifølge Oslo kommunes var gjennomsnittlig leiepris i første kvartal 2003, og at du har god tid.

- Vi har sett at nyankomne svensker - og dette er ressurssterke folk som samtidig tar til takke med liten plass - bruker 2-3 uker på å finne bolig. For folk uten særlig nettverk i Oslo, er dette et minimum, melder Trine Elvebakken, informasjonsleder i Unginfo.

Greit i resten av landet


En ringerunde til studentsamskipnadene rundt om i landet gir følgende resultat: Hybelmarkedet er ikke like stramt som det er i Oslo. I Tromsø loves for eksempel alle førstesemesterstudenter hybel gjennom Studentsamskipnaden.

- Alle kan ikke regne med å få hybel til semesterstart, men at alle får et sted å bo er sikkert. Men det forutsetter selvsagt at studentantallet ikke er veldig mye større enn de siste årene, sier Inger Leiulfsrud, leder ved boligseksjonen ved Studentsamskipnaden i Tromsø.

Prisene på studenthybel gjennom Studentsamskipnaden i Tromsø starter på 1.550 kroner og ender på cirka 2.550 for en splitter ny hybel. Prisene inkluderer strøm.

Også i Stavanger regner man med at alle som vil ha hybel, får det. Men man må belage seg på å legge ut på visningsrunde på privatmarkedet.

- Det er et godt privatmarked i Stavanger, men du bør være tidlig ute. Skal du derimot ha hybel gjennom Studentsamskipnaden vil vi ha den tidligst mulig, gjerne før 1. mai, sier Dag Terje Klarp Solvang i studentsamskipnaden i Stavanger.

 • Slik får du kremhybelen

  - Tips om hvor og hvordan du finner hybel.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer