Ute av øye - ute av sinn?

Et lite stykke ut i januar er julepynten forhåpentligvis sirlig pakket ned i dedikerte kartonger og esker, men det er kanskje fremdeles endel rot i stua? Vi har trålet butikkene på jakt etter smarte oppbevaringsløsninger for det meste.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare for de velorganiserte

Å rydde ting vekk er ikke bare for de aller mest organiserte og disiplinerte av oss. Tvert imot! Det aller smarteste med bokser og esker er egentlig dette: Det ser kanskje ut som om du har sortert papirer og småting i timesvis og har streng orden på sakene - men ingen trenger å vite hva som gjemmer seg under lokkene og inni de titalls boksene som står pent i bokhylla.

Trykk her for å gå rett til bildespesialen.

Noen små tommelfingerregler

Når du skal velge boks til oppbevaring er det et par ting du bør ta hensyn til. For eksempel: Skal boksen stå på et sted der det kan bli fuktig? Loft og kjellere er gjerne dårlig isolerte, og det kan bli fuktig - samme med et baderom. Da holder det dessverre ikke med pappkartonger og esker om du vil unngå at tingene blir fuktige, men du bør få tak i en lufttett og, ihvertfall delvis, vanntett boks. Lekre metallbokser er heller ingen slager i fuktige rom,

Skal du rydde vekk store og tunge ting er det også viktig å sørge for at eskene du putter det i tåler vekten. Lite er vel kjipere enn å få alt i fanget når du bærer en kasse opp på loftet? Skal du stue vekk ekstra tunge ting har blant annet IKEA noen pappkartonger beregnet for ekstra tunge saker. Du får også kjøpt esker som skal tåle tunge ting hos flyttebyråene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer