Utelys er greit å ha når du skal låse opp garasjen, finne porten eller andre utfordringer som blir vanskelig i mørket. Men hvordan? Hvilke alternativer har du?
Alle automatiske systemer kan gjøres svært enkle eller komplisert og involvere ingeniører, programmerere og elektrikere. Prisforskjellen blir deretter.
Er det mye å spare på sensorstyrt utelys?
Hvis du lar utelyset stå på hele året og har tre 60 watts pærer blir det 8766 (timer i ett år) x 180 (tre 60 watts pærer) = 1577,88 Kw/t. Med en gjennomsnittlig strømpris på 50 øre pr Kw/t betaler du 789 kroner for at kråka skal ha det både varmt og lyst.
Er man fornuftig og slår av utelyset mellom 23 og 07 om morgenen sitter man igjen med en strømutgift på en tredjedel av dette: 263 kroner i året.
Bruker du sparepærer i stedet blir kråka skuffet, men du blir litt rikere: med tre 11 watts sparepærer bruker du 145 kroner i strøm ved å la lyset stå på hele døgnet i et år. Har du på lyset bare om natten blir strømforbruket 48 kroner.
Har du derimot fullt flomlys med tre 500 watts lyskastere koster det 2192 kroner i året med lys bare om natten og 6575 hvis du lar det stå på døgnet rundt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger