Utelukkes ikke

Savner du den gamle kartongen?

LØSNING?: EU vil fjerne unødvendig plast fra emballasje. Kan dette være løsningen? Foto: Lise Åserud / NTB
LØSNING?: EU vil fjerne unødvendig plast fra emballasje. Kan dette være løsningen? Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emballasje er et tema som engasjerer mange, og melkekartonger er fast inventar i mang et kjøleskap.

Tine har i mange år hatt skrukork på sine kartonger, og nylig ble det kjent at denne fra nå av skal sitte fast på kartongen.

- Tine er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi vil unngå at unødvendig plast og emballasje havner i naturen. Ved å feste korken på kartongen unngår vi at korkene kommer på avveie, og vi imøtekommer EUs plastdirektiv for engangsartikler, forklarte kommunikasjonsrådgiver Margrete Holm Rogne da.

Har du noensinne lurt på hvorfor soyasaus-flaska har to hull? Dinside gir deg endelig svaret! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Men om man vil bli kvitt plastproblemet. Kan man ikke bare kvitte seg med plastkorta og kanskje gå tilbake til den gamle løsningen?

- Det norske folk etterspør mer miljøvennlig emballasje, og det ønsker vi å gi dem. Vi ser hele tiden på gode, praktiske og bærekraftige emballasjeløsninger til produktene våre. Det være seg rømmebeger i resirkulert plast, yoghurt på kartong eller en forbedret versjon av den nostalgiske kartongen uten kork, skriver pressevakt i Tine, Peder Buskenes i en e-post til DinSide.

Han påpeker at det er fullt mulig å få melk i den gamle brettekartongen dersom man velger økologisk. Her gjeninnførte Tine den gamle kartongen høsten 2020, og legger til at melkekartongene deres med kork er nesten 100 prosent fornybare.

- Vi vet at mange forbrukere synes at skrukorken er både praktisk og funksjonell. Spesielt siden det er mange som ønsker å kunne legge ned kartongen i kjøleskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer