Utelukkes ikke

Savner du den gamle kartongen?

LØSNING?: EU vil fjerne unødvendig plast fra emballasje. Kan dette være løsningen? Foto: Lise Åserud / NTB
LØSNING?: EU vil fjerne unødvendig plast fra emballasje. Kan dette være løsningen? Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emballasje er et tema som engasjerer mange, og melkekartonger er fast inventar i mang et kjøleskap.

Tine har i mange år hatt skrukork på sine kartonger, og nylig ble det kjent at denne fra nå av skal sitte fast på kartongen.

- Tine er en av Norges største brukere av emballasje, derfor har vi også et stort miljøansvar. Vi vil unngå at unødvendig plast og emballasje havner i naturen. Ved å feste korken på kartongen unngår vi at korkene kommer på avveie, og vi imøtekommer EUs plastdirektiv for engangsartikler, forklarte kommunikasjonsrådgiver Margrete Holm Rogne da.

Men om man vil bli kvitt plastproblemet. Kan man ikke bare kvitte seg med plastkorta og kanskje gå tilbake til den gamle løsningen?

- Det norske folk etterspør mer miljøvennlig emballasje, og det ønsker vi å gi dem. Vi ser hele tiden på gode, praktiske og bærekraftige emballasjeløsninger til produktene våre. Det være seg rømmebeger i resirkulert plast, yoghurt på kartong eller en forbedret versjon av den nostalgiske kartongen uten kork, skriver pressevakt i Tine, Peder Buskenes i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.