Utleie: Tjen gode penger på hytten i høstferien

Sitter du på en ubenyttet gullgruve?

To av fem bruker kun hytten 1-4 uker i året. Hvorfor ikke tjene på den mens den står tom? Foto: Elisabeth Dalseg
To av fem bruker kun hytten 1-4 uker i året. Hvorfor ikke tjene på den mens den står tom? Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun seks prosent av hytteeiere leier ut hytten, viser en undersøkelse foretatt på vegne av Nordea.

- Når to av fem bruker hytta si kun 1-4 uker i året kan det være svært lønnsomt å leie den ut. Så istedenfor å la hytta stå tom i høstferien kan du leie den ut og putte 10.000 kroner rett i lomma uten skatt, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i Nordea, til DinSide.

Nå er høstferien rett rundt hjørnet, og dersom du selv ikke skal bruke hytten, kan du tjene gode penger på å la andre bruke den i stedet for at den står tom.

Når har skolene høstferie? Finn ut for alle landets fylker med vår ferieoversikt.

10.000 kroner skattefritt

Bruker du hytten jevnlig, kan du leie den ut for 10.000 kroner per år skattefritt. Overstiger leieinntektene dette beløpet, skattelegges 85 prosent av det overskytende beløpet. Denne inntekten skattelegges som kapitalinntekt med 28 prosent.

Kostnader som er knyttet til selve utleien er fradragsberettiget, men vanlig vedlikehold av eiendommen får du ikke fradrag for.

Hvor mye koster hytten deg?: Regn ut med vår smarte kalkulator

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer