Utleie: Tjen penger på budrunde

BOLIG: Flere og flere byr over prisantydningen når de vil leie en leilighet eller enebolig. Du som bor i et attraktivt strøk, kan på denne måten håve inn tusenlapper. Prisen kan bli ustabile leietakere.

Utleie: Tjen penger på budrunde
Publisert

Du har vært huseier en tid, og vil leie ut den ledige leiligheten for å få råd til drømmebilen. Eller du har akkurat kjøpt en gedigen enebolig, og vil leie ut sokkelen for å 7474">finansiere kjøpet.

Adressemakt

Bor du i det riktige strøket og har den riktige adressen, viser det seg at det er enkelt å selge boligen. Dermed blir det også problemfritt å leie den ut.

DinSide vet at flere av eiendomsmeglerne som opererer i utleiemarkedet kjører budrunder på populære utleieboliger. Også endel private utleiere har i det siste begynt å gjøre dette.

I Oslo er gatene rundt Kuba på Grünerløkka og gatene rundt Vestkanttorget på Majorstua strøk hvor boligeierne sitter med de fleste kortene. I de hippe strøkene behøver utleiere ofte ikke engang å forsøke å få i gang en budrunde. Folk byr over uten å nøle.

Ikke ulovlig

- Juridisk er dette fullt lovlig. Den nye Husleieloven inneholder riktignok en paragraf om at rettsapparatet kan redusere husleien dersom den er mye høyere enn markedsleien generelt. Foreløpig har paragrafen nesten ikke blitt benyttet, sier megler Mads Babic hos Utleiemegleren i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer