Utnytt selgers svakheter

BOLIG: Boligprisene synker, og meglerne sliter med salget. Vi har tipsene til hvordan du kan gjøre et godt kjøp i dagens trege marked.

Boligselgerne må nå stå på mer enn før for å få solgt boligene sine. Bilde: Anne Angelshaug.
Boligselgerne må nå stå på mer enn før for å få solgt boligene sine. Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

At boligmarkedet har endret seg fra i vår til i høst er det liten tvil om. Prisene går nedover, og til og med eiendomsmeglerne vedgår at salget går tregere enn før.

- Salget går ikke like fort som det gjorde i vår. Nå må vi gjerne annonsere en bolig for salg både to og tre ganger, sier Stein Vaagan, faglig leder i Exact eiendom.

- Bråstopp i markedet

Aftenposten skrev sist uke om bråstopp i boligmarkedet. Avisen har fulgt 100 boliger som ble lagt ut for salg i høst. Etter to uker var bare 55 av boligene solgt. 41 boliger var annonsert flere ganger, og hele 33 av de 55 boligene ble solgt under takst

Aftenposten skrev i samme artikkel at en Frogner- leilighet verdsatt til 3,5 millioner kroner, ble solgt til 700.000 kroner under takst.

Vinn budrunden

Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvordan du vinner budrunden. I den artikkelen skriver vi også om hvordan du vinner budprosessen i et rolig marked.

DinSide har snakket med flere meglere og med leder av Huseiernes Landsforbund, Peter Batta, for å finne ut hvordan markedet fungerer per i dag, og hvordan du som skal kjøpe bolig kan gjøre et best mulig kjøp. Rådene vi her gir deg er basert på opplysninger fra disse kildene, og på egen kjennskap til markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer