Coronaviruset

Utsetter fristen for flere støtteordninger

Enova forlenger varmepumpefristen med et halvt år.

FORLENGER: Du kan fortsatt søke støtte til luft-vann-varmepumper og avtrekksvarmepumper i flere måneder til. Foto: Mitsubishi Electric
FORLENGER: Du kan fortsatt søke støtte til luft-vann-varmepumper og avtrekksvarmepumper i flere måneder til. Foto: Mitsubishi Electric Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i februar kunngjorde Enova at støtten til ulike varmepumper skulle fjernes 1. april, men på grunn av coronasituasjonen valgte Enova i slutten av mars å utsette fristen til 1. juli.

Nå blir fristen for avvikling av støtten, som blant annet inkluderer luft-vann-varmepumper og avtrekksvarmepumpe, utsatt nok en gang.

Fristen utvides

I en pressemelding opplyser Enova at varmepumpestøtten og tre andre støttesatser i stedet vil avvikles 1. januar 2021. Årsaken begrunnes igjen med coronasituasjonen vi nå står oppe i.

– Vi ser at coronasituasjonen har skapt stor uro både i norsk økonomi og blant de boligeierne og leverandørene som skal levere produktene og tjenestene som blir berørt av disse endringene. Det er også det klare signalet vi har fått fra bransjen, og det er vanskelig å spå når dette markedet vil normalisere seg. Da er vurderingen vår at det vil være lite klokt å gjøre disse endringene allerede til sommeren, sier markedssjef Anna Barnwell i Enova i pressemeldingen.

Følgende justeringer er nå utsatt til 1. januar:

  • Støtte til luft-vann- og avtrekksvarmepumpe avvikles
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon reduseres med 5000 kroner
  • Støtten til solceller reduseres med 2500 kroner
  • Støtten til solfangere reduseres med 5000 kroner

I tillegg til å utsette avviklingen, beholder også Enova den forlengende fristen for gjennomføring av tiltak til 20 måneder. Tiltaket innebærer at all fakturadokumentasjon være datert i løpet av de siste 20 månedene før søknadsdato. Tidligere var fristen på 18 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer