Utsetter utskifting av 200.000 strømmålere

Underkjente strømmålere må ikke byttes før 2017.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte underkjente strømmålere er målere som viser et annet strømforbruk enn det kunden faktisk bruker, og er derfor ikke godkjent av justervesenet.

Er du en av dem som har en strømmåler som går litt for sakte?

Da har vi en god nyhet: Nærings- og handelsminister Trond Giske har i dag gått inn for at fristen for å skifte disse ut settes til den samme som for smarte strømmålere, eller AMS (automatisk måleravlesning). Fristen blir med all sannsynlighet satt til 1. januar 2017, men Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har bedt NVE om å foreslå å fremskynde dette for kunder i Midt-Norge til 2013.

Har du derimot mistanke om at strømmåleren din går for fort, kan det lønne seg å bestille en ny smart strømmåler. Men merk at du da må ta regningen for dette selv. Det vil koste cirka 2.500 kroner pluss installasjon.

Betaler du for mye for strømmen?Finn ut med vår strømkalkulator

Den ene følger den andre

En av grunnene til at dette er utsatt er at kravene til AMS ikke har vært fastsatt. Kundene kunne derfor risikere å måtte bytte strømmåler to ganger de neste seks årene. Det blir det altså ikke noe av. Er du blant dem som har en underkjent strømmåler kan du altså nyte godt av litt lavere strømregning enn du fortjener en liten stund til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer