Uvanlig godt boligmarked

Prisene steg med 0,4 prosent i september.

Boligprisene steg 0,4 prosent i september.  Foto: Colourbox.com
Boligprisene steg 0,4 prosent i september. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisveksten i boligmarkedet fortsatte i september. Boligprisene steg med 0,4 prosent fra august, viser meglerbransjens ferske boligprisstatistikk. Dette er langt bedre enn normalen; korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1 prosent.

Prisene er 9,7 prosent høyere enn på samme tid i fjor, melder e24.no.

Det er eneboliger som trekker opp: De steg 2,2 prosent fra august. Delte boliger koster nå akkurat like mye som i forrige måned per kvadratmeter, mens kvadratmeterprisen på leiligheter falt med 0,1 prosent i september.

Boligprisstatistikken er utarbeidet av Econ Pöyry med data fra Finn.no på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Oppgang på borettslagsleiligheter

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,9 prosent i september. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i september var på 25.010 kroner, opp fra 24.792 kroner i august.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 10,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22 565 kroner.

- Prisoppgangen i september er svært hyggelig. Utviklingen i markedet etter sommerferien har vært oppmuntrende og dette lover godt for avslutningen på året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Selskapet kan imidlertid melde om noe roligere aktivitet. Både antall budgivere - og innkomne bud per bolig har sunket.

Les også: Prishopp på boliger i august

Boliger i Norges største borettslag, Obos, har imidlertid hatt en litt svakere utvikling enn landet generelt: Her falt prisene på brukte boliger med 1,3 prosent. Konsernsjef Martin Mæland i Obos tror ikke dette er et tegn på videre prisutvikling:

- For lav boligbygging og lav rente gjør at vi tror prisen vil fortsette å stige fremover, sier Mæland i en pressemelding.

Hittil i år har prisene på Obos-boliger steget med 10,7 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer