Uvanlig sterk prisutvikling i juli

– Det er spennende tider, sier eiendomsmeglersjef.

Boligprisene går opp og ned, men de lange linjene er likevel tydelige. Foto: Per Ervland/Garanti Eiendomsmegling
Boligprisene går opp og ned, men de lange linjene er likevel tydelige. Foto: Per Ervland/Garanti Eiendomsmegling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på borettslagsleiligheter formidlet av Garanti Eiendom var 3,2 prosent høyere i juli 2012 sammenlignet med juni 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2012 på 26.772 kroner, opp fra 25.946 kroner i juli, skriver meglerkjeden i en pressemelding.

Dette er en prisutvikling langt over normalen for juli måned, og prisstigningen har ikke vært så sterk i dette århundret. Prisutviklingen i feriemåneden varierer mye, fra år 2000 er gjennomsnittlig prisutvikling i juli -0,7 prosent, mens spennet er fra - 6 til 3,2 prosent:

Prisutviklingen i juli i år er markant bedre enn tidligere år. Foto: Garanti Eiendomsmegling
Prisutviklingen i juli i år er markant bedre enn tidligere år. Foto: Garanti Eiendomsmegling Vis mer


Hva er det som gjør at juli måned i år var så spesiell?

– Du må nok se det i sammenheng med juniprisene. Da gikk det endel ned, men ser du de to månedene sammen, ser du en klar prisstigning, sier Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling til DinSide. – Det er en svak juni som gir det store hoppet, men tendensen er helt tydelig: Det fortsetter å stige.

Det syns meglerdirektøren er noe overraskende. – "Hele" Norge ønsker lavere boligpriser, og juli er normalt stille når folk er på ferie. Men det er tydelig at det fremdeles er temperatur i boligmarkedet, og at folk handler. Optimismen er der.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene på boliger Garanti har formidlet steget med 10 prosent. For ett år siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 24.336 kroner.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligverdikalkulator

Fortsatt prisstigning

Drogseth tror på fortsatt prisstigning utover høsten, om enn litt mindre enn vi har sett hittil i år. Foto: Garanti Eiendomsmegling
Drogseth tror på fortsatt prisstigning utover høsten, om enn litt mindre enn vi har sett hittil i år. Foto: Garanti Eiendomsmegling Vis mer


Drogseth tror ikke den store tendensen, økning av boligpriser, vil gi seg med det første. – Normalt tas prisstigningen første halvår. Men når vi ser på innkommende ordre, forventer vi at det holder seg.

Helt konkret tror han på en fortsatt prisstigning, men ikke like kraftig som det vi har sett første halvår i år.

- Det er spennende tider.

I dag legger meglerbransjen frem prisutviklingen i juli for alle boliger som har vært annonsert på Finn.no. Følg med!

>> Alt om boligpriser på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer