Boligsalg

- Vær ærlig i egen­erklæringsskjemaet

Det lønner seg, for dersom du ikke oppgir rett informasjon, må du ta kostnadene for å rette mangler som måtte oppstå.

SAMVITTIGHETENS SKJEMA: Forbrukerrådet anbefaler deg som skal selge bolig om å fylle ut egenerklæringsskjemaet på tro og ære. Foto: Eilin Lindvoll.
SAMVITTIGHETENS SKJEMA: Forbrukerrådet anbefaler deg som skal selge bolig om å fylle ut egenerklæringsskjemaet på tro og ære. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Når du vurderer å kjøpe en bolig, er det svært viktig at du leser all tilgjengelig dokumentasjon nøye. Det er nemlig kjøperen som oftest overtar ansvaret for både synlige og skjulte feil i boligen vedkommende kjøper.

Vedlagt i salgsoppgaven finner du et egenerklæringsskjema. I dette skjemaet har selger svart på en rekke spørsmål om boligen ut fra det han eller hun vet. Selger har nemlig informasjonsplikt overfor potensielle boligkjøpere, og da er egenerklæringsskjemaet et godt hjelpedokument selger kan informere gjennom.

- Siden selgeren er den som kjenner boligen best, vektlegger de fleste kjøpere svarene i egenerklæringsskjemaet tungt, sier fagdirektør Espen Fuglesang i Norsk Takst til Dinside.no.

Vær ærlig og tydelig

Når du som boligselger skal fylle ut egenerklæringsskjemaet, er det viktig at du ikke holder noe tilbake. Vær helt ærlig, ikke prøv å skjule feil og mangler som du kjenner til ved boligen.

Norsk Takst opplever at mange selgere er engstelige for at de skal skrive feil i egenerklæringsskjemaet. De er blant annet bekymret for at de ikke er detaljerte nok, eller at de ikke husker svaret på alt det blir spurt om i skjemaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer