DSB med beredskapskampanje

- Vær forberedt på å klare deg uten nett, vann og strøm

I disse dager får alle husstander en brosjyre med konkrete forslag til hva man bør ha i huset for å være klar for hendelser som ekstremvær eller strømbrudd.

DETTE BØR DU HA TILGANG TIL: DSB har laget en brosjyre der de blant annet kommer med forslag til mat og utstyr du bør ha i hus til en hver tid, i tilfelle krisesituasjoner skulle oppstå. Foto: DSB
DETTE BØR DU HA TILGANG TIL: DSB har laget en brosjyre der de blant annet kommer med forslag til mat og utstyr du bør ha i hus til en hver tid, i tilfelle krisesituasjoner skulle oppstå. Foto: DSB Vis mer
Publisert

Mange opplever at tiden vi lever i er mindre forutsigbar enn den har vært de siste tiårene. Vi opplever stadig oftere ekstremvær, med tilhørende flommer, strømbrudd og problemer med infrastrukturen. Samtidig er den politiske situasjonen i verden mer polarisert enn den har vært på lenge.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mener at alle har et personlig ansvar for å være en del av den totale beredskapen. Tidligere i høst lanserte de kampanjen om egenberedskap sammen med Oslo kommune. Nå utvides kampanjen til å gjelde hele landet.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å ha en brosjyre som de kan diskutere rundt middagsbordet, forteller DSB-direktør Cecilie Daae til NTB.

- Ikke godt nok forberedt

Brosjyren kommer på bokmål, nynorsk, samisk og engelsk. Materiellet finnes også på nettsiden sikkerhverdag.no.

– Mange er ikke godt nok forberedt på å klare seg uten for eksempel strøm, vann og internett i noen dager. For de fleste av oss er det mulig å få til en bedre egenberedskap med noen enkle grep, sier Daae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer