Vær forsiktig når du lager muffinsglasur

Hvilke flekker er verst å få bort? Consumer Reports har testet.

Den ser kanskje uskyldig ut, men den rosa konditorfargen kan ødelegge benkeplaten din. Foto: Colourbox.com
Den ser kanskje uskyldig ut, men den rosa konditorfargen kan ødelegge benkeplaten din. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Muffins, eller cupcakes som de gjerne kalles på 2000-tallet, har gått som en farsott fra amerikanske husmødre til norske kjøkkenbord de siste årene. Det kan gå hardt utover benkeplaten.

En ny undersøkelse, utført av det amerikanske forbrukermagasinet Consumer Reports, viser at du må være forsiktig når du lager de lekre bakverkene, i hvert fall dersom du velger å dekorere dem med glasur i friske farger. For konditorfarge lager flekker det nesten er umulig å få vekk, selv på benkeplater i harde materialer.

Har du oljet eller ubehandlet benkeplate i tre eller bambus må du være forsiktig uansett, for her setter flekkene seg. Testen viste imidlertid at også benkeplater som kan synes bestandige mot nesten hva det skulle være, suger til seg noen flekker, og nekter å slippe taket.

Disse varene bør du være forsiktig med:

Fliser: Fliser er kanskje ikke så vanlig i norske kjøkken, men det er likevel noen som velger å bruke fliser både på og bak benken. Og selv om glaserte fliser stort sett er enkle å rengjøre, er det noen flekker som sitter: Konditorfarge, fargestifter, blekk, sprittusj og rust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer