- Vær hjemme og våken

Brannvesenet kommer med klare råd etter brann i vaskemaskin.

KLAR BESKJED: Vestfold Interkommunale Branvesenet råder folk å være hjemme og våken når du bruker husholdningselektronikk. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
KLAR BESKJED: Vestfold Interkommunale Branvesenet råder folk å være hjemme og våken når du bruker husholdningselektronikk. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange potensielle brannfeller rundt om i norske hjem, og nå kommer Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) med en advarsel etter at en vaskemaskin brant i natt.

- Dette har gått veldig bra takket være tidlig varsling. På et vaskerom brenner det med åpne flammer under vaskemaskinen da vi ankommer. Vi slokker og bærer maskinen ut, rapporterer brannmester Steinar Holm på etatens Facebook-side.

Brannvesenet forklarer at maskinen var i bruk. Familien ble vekket av røykvarsleren som henger rett på utsida av vaskerommet.

De vektlegger viktigheten av å ha mange nok røykvarslere, som helst skal være koblet sammen slik at alle varslerne piper samtidig som brannen.

Klar beskjed

Siden 2016 har brannvesenet i Vestfold rykket ut til 635 branner i bygninger, hvor tre av disse brannene har startet i vaskemaskinen. Fem av brannene har startet i oppvaskmaskin, og åtte av dem startet i tørketrommel.

- Vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner er ikke de største strømslukerne. Oppvarming av boligen og varmtvannet koster deg desidert mest. Men av husholdningselektronikk starter vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin flest bygningsbranner. Vær hjemme og våken når du bruker disse, er vårt vaskeekte råd, skriver de videre.

Aldri gjør dette

Ifølge Sikker hverdag er både vaskemaskiner og tørketromler ofte involvert i brann.

- Slik apparater bør derfor bare brukes når du er hjemme, og aldri mens du sover. Husk å rense lofilteret i tørketrommelen etter bruk, skriver de på nettsida deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer