Kjøpe bolig

Vær obs på dette om du vil kjøpe helt ny bolig

Det er økende interesse for boliger i nybygg, men det er noen forhold du bør være klar over.

NYE BOLIGER: Spesielt blant unge ser DNB Eiendom økende interesse for nybygde boliger. Bildet er fra Løren i Oslo, som forvandles til en moderne boligby med nybygg, butikker, kafeer og restauranter. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix.
NYE BOLIGER: Spesielt blant unge ser DNB Eiendom økende interesse for nybygde boliger. Bildet er fra Løren i Oslo, som forvandles til en moderne boligby med nybygg, butikker, kafeer og restauranter. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En splitter ny leilighet i en nybygd eller prosjektert blokk kan lett friste framfor en gammel leilighet som har hatt flere forskjellige eiere.

Tenk deg dette: Ingen rar lukt, ikke fukt, null riper i parketten eller skraper på veggene. Bare nye, hvite flater klare til at du kan sette ditt preg på dem.

De siste årene har det vært mye snakk om den ventede flommen av ferdigstilte nybyggsprosjekter, ikke minst i Oslo. Legger vi til grunn at de fleste av prosjektene som ble igangsatt mellom 2016 og 2018 blir ferdigstilt, ligger det an til å bli ferdigstilt rundt 6.000 Oslo-boliger i året som kommer, skriver Eiendom Norge.

Unge er interesserte i nybygg

DNB Eiendom melder om økende interesse for nybygde og prosjekterte boliger. Stadig flere flytter inn til byene, og det betyr behov for flere boliger. Samtidig har de store byene fokusert på byutvikling i kombinasjon med å utvikle knutepunkter, som vil si at det ønskes nye boligprosjekter i nærheten av eksisterende infrastruktur, for eksempel buss, bane og tog.

- Alt dette gjør at stadig flere søker etter et nyboligprosjekt, og vi ser at det spesielt gjelder de unge. De ønsker ikke å pusse opp når de kjøper sin første bolig, men vil ha noe fiks ferdig og uten risiko sprekk i rør, dårlig håndverk eller annet fra tidligere beboere, sier Jørn Are Skjelvan, leder for DNB Eiendom Nybygg, til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer