Vaktselskap eller egeninnsats?

Slik skaffer du deg et smart hus.

SMARTHUS: Det finnes løsninger du kan montere selv, og varianter du får ferdig gjennom vaktselskap. Foto: ALL OVER PRESS
SMARTHUS: Det finnes løsninger du kan montere selv, og varianter du får ferdig gjennom vaktselskap. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har vi nølt. Men med smarttelefoner og nett har hjemstyring plutselig blitt mye mer interessant for oss nordmenn. Men skal vi gjøre det selv, eller velge ferdig installasjon?

Produktene som finnes på markedet koster i dag fra noen hundrelapper og opp mot et par tusen. Så de helt store utgiftene blir det uansett ikke.

Smarthusproduktene du kjøper som «løsvare» virker som oftest bare hver for seg

Andre kan bli del av en integrert løsning, for eksempel via et vaktselskap.

Det siste gir deg en sikkerhets- og styringspakke som er enkel å forholde seg til. Samtidig sørger vaktselskapet for å oppgradere med nytt utstyr og nye programvare etterhvert som det blir tilgjengelig. Ulempen er at dette skjer mot det mange vil mene er en klekkelig betaling.

Se hvor mye du kan styre ved hjelp av smarthus-løsninger

Styr lås og varmepumpe

Ett eksempel på dette er den elektroniske utgangsdørlåsen du kan åpne og lukke via mobilen. For å kunne låse opp med app fra mobiltelefonen må du være kunde hos alarmselskapet Verisure, som så langt er de eneste som leverer innmat som kobler låsen til nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer