- Vann juletreet med sitronbrus eller champagne

Interiørdesigner anbefaler å vanne juletreet med sitronbrus eller champagne. Ekspertene er imidlertid ikke helt enige.

JULETRE: Sigurd Storm mener man kan vanne juletreet med sitronbrus, champagne eller musserende vin. Dette svarer ekspertene. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

I videoen ovenfor kan du se interiørdesigneren Sigurd Storm sine anbefalinger for vanning av juletre:

- Det må være med sitronbrus, champagne eller musserende vin, uttaler Storm i videoen.

Men hva sier planteekspertene: Trives treet best når det får drikke brus og champagne, eller er det andre ting du heller bør fôre treet med?

Brus krever mer

Planteekspert Tonje Bergh i planterådgivningsselskapet Plantmania - også kjent som planteekspert i tv-programmene «Sommerhytta» på TV2, sier til Dinside at det kan fungere å vanne med brus, men da må du i tillegg tilsette andre ting, sammen med brusen.

- Du kan bruke sitronbrus, men for at dette skal fungere må du i tillegg tilsette vann, syre og bakteriedrepende midler, sier Bergh.

- Tilsetter du bare sukker, vil du få en lett oppblomstring av bakterier, og dette vil du ikke ha i vannet, da bakterier legger seg på snittflaten og blokkerer porene og vanntransporten, så vannet ikke trekkes opp, sier Bergh til Dinside.

Hun forklarer at sukker, som du jo har i sitronbrusen, er glukose, som plantene trenger for å utvikle seg. Men for holdbarheten må man ha friskt vann; man må ha syre for å holde ph-en i vannet nede - og man må tilsette litt bakteriedrepende middel for å passe på at det ikke blir oppblomstring av bakterier. Dette kan for eksempel være litt Klorin, ifølge Bergh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer