Vannskade? Da bør du handle raskt

Etter tre til fem dager kan det allerede være for sent å begynne tørking av problemområdet.

VANNSKADE PÅ BOLIGEN: Er du rask med å tørke vannskaden, kan du unngå problemer med muggsopp. Foto: NTB SCANPIX
VANNSKADE PÅ BOLIGEN: Er du rask med å tørke vannskaden, kan du unngå problemer med muggsopp. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet vannskader på norske boliger er ifølge Finans Norge økende. I 2014 viste de til at det hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem, som tilsvarer 175 vannskader i hus, hytter og leiligheter hver dag.

De fleste av oss kommer til å oppleve minst en vannskade i løpet av livet.

Skulle din bolig bli utsatt for en vannskade, for eksempel i forbindelse med store nedbørsmengder, gjelder det å ta tak i problemet umiddelbart.

En uke er for sent

- Etter en vannskade må tørking starte så raskt som mulig, og minimum etter tre til fem dager. Å starte å tørke opp en vannskade etter en uke er ofte altfor sent, sier professor Stig Geving ved Institutt for bygg, anlegg og transport ved NTNU.

Årsaken er at jo lenger konstruksjoner står fuktige, jo større risiko er det for muggvekst. Danner det seg muggsopp, kan denne spre seg videre i konstruksjonen og bli et potensielt helseproblem.

- Jo lenger man venter, jo lettere blir det for muggsoppen å etablere seg, understreker Geving, og legger til at enkelte materialer er mer utsatt enn andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer