Vannskader for millioner

Det ligger an til ny skaderekord, ifølge If.

SKADER: Begynner varmvannsberederen din å bli for gammel, bør du bytte den ut. Foto: Brynjulf Blix
SKADER: Begynner varmvannsberederen din å bli for gammel, bør du bytte den ut. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If advarer mot vannskader som skyldes gamle varmtvannsberedere.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen i 2021 håndterte 1542 vannskader relatert til dette - 826 av disse skjedde i private hjem - og selv om 2022-tallene ikke er klare ennå, vil de overgå 2021 med god margin, ifølge If.

- Skadebeløpene for hele 2021 og 2020 er passert med klar margin allerede. Det ligger dessverre an til ny skaderekord der varmtvannstanker har gått ut på dato, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

For selv om vannskader fra gamle beredere er dekket av forsikringen, er det aldri gøy med skader på gjenstander, møbler og gulv.

Han oppfordrer alle om å sjekke hvor gammel varmtvannsbereder de har. Varmtvannsberedere i rustfritt stål har en forventet levetid på 15-20 år. Dersom du har en slitt og eldre, bør du derfor bytte den ut.

- Mange har en skade som bare venter på å skje i boligen sin. Sjekk derfor alderen på varmtvannstanken i dag, sier Clementz.

Når du er i gang med sjekken, bør du også skrive produksjonsåret med tusj på varmtvannsberederen, råder han.

- Alternativt året tanken er montert. Varmtvannsberederen er kanskje hjemmet kjedeligste gjenstand, og det er smart å ha en tydelig påminnelse om når det er på tide å bytte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer