Vannskader for millioner

Det ligger an til ny skaderekord, ifølge If.

SKADER: Begynner varmvannsberederen din å bli for gammel, bør du bytte den ut. Foto: Brynjulf Blix
SKADER: Begynner varmvannsberederen din å bli for gammel, bør du bytte den ut. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If advarer mot vannskader som skyldes gamle varmtvannsberedere.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen i 2021 håndterte 1542 vannskader relatert til dette - 826 av disse skjedde i private hjem - og selv om 2022-tallene ikke er klare ennå, vil de overgå 2021 med god margin, ifølge If.

- Skadebeløpene for hele 2021 og 2020 er passert med klar margin allerede. Det ligger dessverre an til ny skaderekord der varmtvannstanker har gått ut på dato, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

For selv om vannskader fra gamle beredere er dekket av forsikringen, er det aldri gøy med skader på gjenstander, møbler og gulv.

Han oppfordrer alle om å sjekke hvor gammel varmtvannsbereder de har. Varmtvannsberedere i rustfritt stål har en forventet levetid på 15-20 år. Dersom du har en slitt og eldre, bør du derfor bytte den ut.

- Mange har en skade som bare venter på å skje i boligen sin. Sjekk derfor alderen på varmtvannstanken i dag, sier Clementz.

Når du er i gang med sjekken, bør du også skrive produksjonsåret med tusj på varmtvannsberederen, råder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer