Hvordan fjerne merker fra vegger?

Vanskelig å fjerne

De aller fleste har kanskje opplevd å få merker på veggen. Men hvordan får man de egentlig bort igjen?

Merker på veggen kan være vanskelig å få bort, derfor har vi fått tips fra ekspertene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Dersom du har fått merker på veggen din, kan det være vanskelig å få vekk. Hvor enkelt det er å få dem bort kommer også an på veggens overflate.

Vi har pratet med ekspertene og fått deres beste tips.

Prøv med et viskelær

Hvis det er merker etter metall slik som for eksemper ringer, nøkler eller bilderammer i metall benyttes et rent viskelær for fjerning av denne type merker, forteller kategorisjef Martin Fjeller i Byggmakker til DinSide.

Fjeller legger til at ved andre typer merker benyttes lunkent såpevann og en myk svamp eller bomullsklut, for så å tørke forsiktig over.

- Avhengig av type malingsprodukt varierer graden av vaskbarhet, sier han.

Dersom ikke merkene forsvinner etter dette anbefaler han å male over igjen.

- Alternativt kan det holde med flekkmaling. Dette avhenger av type maling, samt hvor lenge det er siden veggen ble malt.

Vær litt forsiktig

Malin Skaar seniorsjef i Orklas kundeservice forteller at man i utgangspunktet skal være litt forsiktig med å vaske vegger, siden det dessverre stort sett blir litt skjolder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer