Vaffeldagen

Våre beste vaffeltips

Hvilket vaffeljern er best for å lage verdens beste vafler? Hva har du på vaffelen? Og husk vaskevaffelen!

VAFFELJERN - MEN IKKE VAFFEL: I et vaffeljern kan du lage mye mer enn bare vafler. Blant annet kan du lage omelett eller quesadillas. Video: Berit B. Njarga. klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. mars er den internasjonale vaffeldagen.

Dårlig timing med at butikkhyller landet rundt er tomme for egg, kanskje. Men forhåpentligvis har du allerede kjøpt dette inn om du har tenkt til å nyte en fersk vaffel akkurat i dag.

Her er våre beste vaffeltips.

#1: Ta en vaskevaffel

Det er ikke kun stekepanna og kopper og kar som må vaskes iblant: Også vaffeljernet kan ha godt av en skikkelig rengjøring - men da skal du selvsagt ikke senke det i vaskevann eller legge det i oppvaskmaskina.

Den beste måten å rengjøre vaffeljernet på, er med en vaskevaffel.

En vaskevaffel er en blanding av mel, salt og vann som du steker som en vanlig vaffel - men som du altså kaster etterpå.

Det er temmelig enkelt - og det gjør underverker på vaffeljernet dersom du kanskje synes røra setter seg fast eller det rett og slett ser ut som om det trenger en runde med rengjøring.

I vår artikkel om vaskevaffel finner du oppskrift og fremgangsmåte.

#2: Det beste vaffeljernet

Vaffeljernet har faktisk stor betydning for hvor gode vaflene blir. Det er blant annet stor forskjell på om vaffeljernet lar vaffelen heve og bli sprø og luftig - eller om det bare klapper sammen røra så det blir som en flat og uinspirert, kjedelig vaffel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer