Batteridrevne støvsugere

Våre favoritter: De beste støvsugerne

Glem de store og tunge modellene, de batteridrevne er mye bedre i bruk. Ønsker du minst mulig arbeid selv, kan vi også anbefale en robotstøvsuger som gjør jobben for deg.

LYSENDE IDE: Lys i munnstykket. Det er til enorm hjelp når du er ute etter et strøkent støvsugerresultat. Foto: Tron Høgvold
LYSENDE IDE: Lys i munnstykket. Det er til enorm hjelp når du er ute etter et strøkent støvsugerresultat. Foto: Tron Høgvold Vis mer
Publisert

Glem store og lite manøvrerbare støvsugere med slange, som du må dra over dørstokken og som har en ledning som du må koble ut og inn etter hvert som du støvsuger deg rundt i boligen. Attpåtil tar de opp mye lagringsplass i boden, for ikke å glemme at du må huske å kjøpe poser.

Husk at du bør bytte posen i god tid før den blir full. Den kan nemlig være en bakteriebombe.

Slik er det ikke med de batteridrevne støvsugerne, som både er lettere å manøvrere samtidig som de ikke trenger å være tilkoblet strømuttaket mens du støvsuger. De er rett og slett mye mer praktiske i bruk, men de er samtidig relativt mye dyrere enn vanlige støvsugere.

Mens du får en relativt god støvsuger for rundt tusenlappen, må du ut med minst det dobbelte for en helt grei batteridreven støvsuger. De beste koster fra 4000 kroner og oppover.

Etter å ha testet åtte batteridrevne støvsugere i løpet av 2019, er konklusjonen at det uansett er uansett er verdt å betale så mye for en slik støvsuger - du går neppe tilbake.

Under har vi samlet våre tre favoritter fra året som har gått og som vi mener er gode alternativer hvis du skal kjøpe en batteridreven støvsuger. Prisene varier fra rundt 2500 kroner for den rimeligste til drøyt 5000 kroner for den dyreste modellen.

Det beste valget: Philips SpeedPro Max

Av de modellene vi har testet, er det Dyson og Philips som alltid har kommet best ut. Philips SpeedPro Max vant trippeltesten mot Dyson V10 og Bosch Unlimited, og er også det beste kjøpet av batteridrevne støvsugere akkurat nå.

Den har god sugeeffekt, batteritid og ergonomi, og har også en hendig detalj med integrerte lys fremst på munnstykket slik at du enkelt kan se under møbler hvor skittent det eventuelt er.

SpeedPro Max kan også legges nesten flat på gulvet slik at du kommer deg under sofaen, sengen og andre lave møbler uten problemer.

Prisen er også mye hyggeligere enn Dyson-alternativene, og med nye SpeedPro Max-modeller på trappene – 8000-serien som attpåtil har mer tilbehør i pakken – er det mulighet for at prisen vil falle ytterligere.

Philips SpeedPro Max Aqua er et interessant alternativ som også tilbyr våtmopping, hvis det er noe du ønsker. Vår erfaring er at at det ikke er verdt å betale 2000 kroner ekstra for moppefunksjonen.

Utstyrskongen: Dyson V10

Et område Philips skorter litt på, er utstyrspakken. SpeedPro Max (Aqua) inneholder kun det mest nødvendige, og mangler blant annet det hendige sprekkmunnstykket.

Dyson, derimot, har et rikholdig utvalg av tilbehør, og i pakken til V10 Absolute følger det med hele seks ulike munnstykker:

  • Et vanlig, motorisert munnstykke
  • et motorisert munnstykke med myk rull
  • et motorisert minimunnstykke
  • en myk støvbørste
  • et sprekkmunnstykke
  • et kombinasjonsmunnstykke

I tillegg til den fyldige tilbehørspakken, er Dyson V10 Absolute også en av de beste batteridrevne støvsugerne vi har testet. Den har god sugeeffekt, er lekende lett å manøvrere og glir også godt på tepper.

Her kunne vi også tatt med testvinner Dyson V11, som er litt kraftigere enn V10 og har blant annet integrert LED-panel, men totalt sett er forskjellene mellom dem små. V10 Absolute er samtidig mye rimeligere enn den nyeste modellen.

Mest for pengene: Xiaomi Roidmi F8

Du får også mye for pengene hvis du velger en rimeligere batteridreven støvsuger. Roidmi F8 og OBH Nordica Air Force 460 er de rimeligste støvsugerne vi har testet, men de gjør seg på ingen måte bort.

I valget mellom dem, har vi gått for Roidmi F8. God ergonomi og den lave vekten gjør støvsugeren til en fryd å jobbe med.

Den kan også skilte med en innholdsrik tilbehørspakke som blant annet en slange som kan bøyes og strekkes og gjør det enkelt å komme til i kriker og kroker i boligen, men også i bilen.

Rodimi X20 er et nyere alternativ til Roidmi F8. Støvsugerne er relativt like på utsiden, men førstnevnte kan blant annet skilte med integrert belysning på munnstykket og har i tillegg muligheten til å våtmoppe. Prisen er derimot det dobbelte, og i den prisklassen anbefaler vi heller Dyson eller Philips.

Robotstøvsugeren: Xiaomi Roborock R5

Hvis du ikke liker å gjøre støvsugerjobben selv, kan du sette den bort til for eksempel en robotstøvsuger. Her er det mange modeller å velge mellom, og vår favoritt er Xiaomi Roborock S5 som vi gav terningkast 6 og konkluderte med:

«Det er bare å ta av seg hatten for Xiaomi, for til denne prisen er Roborock R5 rett og slett helt strålende, og du vil neppe finne noen bedre robotstøvsugere i denne priseklassen. Faktisk er den fullt konkurransedyktig med langt dyrere støvsugere.»

I tillegg til å støvsuge, kan den også vaske gulvet med robotstøvsugeren. Dog er vår erfaring at Roborock R5 gjør seg best til støvsuging, og at vaskingen gjør du best selv.

Ellers kan du koble Roborock R5 til en en veldig god app med mange kjekke muligheter. Her kan du sette opp faste tider der det skal støvsuges, lage virtuelle vegger der roboten ikke skal kjøre eller tegne en firkant over området du ønsker rengjort.

Du kan også sette opp robotstøvsugeren med Google Assistent slik at du kan si «OK, Google. Støvsug huset», eller stanse støvsugingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer